31.10.12

ZUMBA! Eğlenirken Zayıflamak İsteyenler İçin: Dans Videosu - Bölüm 2

yükleniyor...


Zumbaaa! Dans ederek kalori harcamak isteyenler devam ediyoruz zumbaya;) 


Zumba dansından bahsettiğim yazım ve paylaştığım video çok beğenildiği için bugün sizlere bir zumba videosu daha paylaşacağım. Hem de çok daha uzun bir video ve çok daha fazla kalori harcayıp, çok daha hızlı kilo verebileceksiniz:) Üstelik eğleneceğinizin garantisini de veriyorum. Tabii ki benim gibi dans etmeyi sevenlere paylaşıyorum bu videoyu.

Bu seferki zumba videosu 50 dakikalık bir video ve çok daha eğlenceli dans hareketleri içeriyor. O yüzden mutlaka bakın ve deneyin 50 dakikanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Zayıflamak, kilo vermek ve fit kalabilmek maalesef emek istiyor her güzel şey gibi. Ama bizim amacımız spor yaparken aynı zamanda eğlenebilmek. Ancak o zaman sporu yaşam stilimiz haline getirebiliriz değil mi?

Spor olarak dans etmeyi tercih edenler, hazırsanız çok fazla ve hızlı bir şekilde kalori harcamamızı sağlayan zumba dansına sıkı bir giriş için aşağıdaki videoya bir göz atın;) Umarım beğenirsiniz;)

                                Zumba ile kiloları veriyoruz ve fit kalıyoruz!








Önceki yazımı merak edenler aşağıdaki linkten bakabilir:




yükleniyor...

30.10.12

Evde Spor: Sırt ve Karın Kasları İçin Yoga Videosu

yükleniyor...



Bugün de sizlerle yine evde spor yapmanızı destekleyecek bir çalışma paylaşacağım. Bugünkü videomuz sırt ve karın kaslarımızı güçlendirmek için yoga egzersizleri içeriyor. Daha önce de paylaşmıştım yoga çalışmaları ama onlar daha çok kalori yakmaya yönelik yoga egzersizleriydi, bugün de güçlenmeye yönelik bir çalışma yapacağız. Daha sakin spor yapmayı sevenler ve spor yaparken aynı zamanda iç huzurunu da sağlamak isteyenler için ideal bir spor yoga.

Özellikle sırt ve bel ağrısı çekenlere öneriyorum bu çalışmayı. Uzmanlar bel ağrısının en önemli sebeplerinden biri sırt ve karın kaslarının yeterince güçlü olmaması diyorlar. Şu anda sırt ve bel ağrınız yoksa bile yaşınız ilerledikçe çıkmaması için düzenli spor yaparak güçlenmelisiniz. Ben spor yapmayı bıraktığım zamanlarda bel ve boyun ağrısı çekiyorum mesela. O yüzden herkese düzenli spor yapmasını tavsiye ediyorum. Sadece zayıflamak değil bizim amacımız güçlenmek ve sıkılaşmak. Sonra da fit kalmak:) Umarım yoga severler bu videoyu da beğenir;)







yükleniyor...

27.10.12

Evde Spor Yapmak İçin İphone Uygulaması: NTC

yükleniyor...

Bugün size benim evde spor yapmamda en etkili olan şeylerden biri olan, bir iphone uygulamasından bahsedeceğim. En güzel yanı da bu uygulamanın ücretsiz bir uygulama olması:) İphone' u olanlar hemen App Store' dan indirebilir: NTC (Nike Training Club). Soldaki ikonundan tanıyabilirsiniz uygulamayı.

Evde spor yapmak istiyorsanız ama videolardan izlemek ya da resimlerden bakmak size yeterli gelmiyorsa, aynı zamanda sizi gaza getirsin, siz sporunuzu yaparken o dakika tutsun ve konuşsun istiyorsanız tam size göre bir uygulama. Ben çok sık kullanıyorum bu uygulamayı ve şiddetle tavsiye ediyorum herkese. En azından denemelisiniz bence. Bugün genel olarak bahsedeceğim bu fitness uygulamasından, daha sonra içindeki çalışmalardan da örnek vereceğim.

Bu uygulamanın güzel bir tanıtımını yapmış Nike. Önce bu videoyu paylaşayım sizlerle. İlginizi çekerse daha detaylı tanıtımını da okursunuz;)





Evde Spor Yapanlar için NTC' nin Avantajlarından bahsedelim:

Her an yanınızda
Her yerde spor yapabilme imkanı
Vakit kaybı yok
Motive ediyor
Amaca yönelik spor
85+ antrenman
Yazılı anlatım
Sesli anlatım
Video ile anlatım
Beslenme tavsiyeleri
Ünlü sporculardan fitness antrenmanları
BedavaJ

NTC ile Nasıl Spor Yapacağız? Nasıl kullanacağız?

Önce yukarıda ortadaki resimde gördüğünüz gibi amacımızı seçiyoruz. (Choose Goal) Zayıflamaksa amacımız: "Get Lean", sıkılaşmaksa: "Get Toned", Kas yapmak ve güçlenmekse "Get Strong" seçeneğini seçiyoruz. Eğer bölgesel çalışacaksak, yani sadece kol, sadece bacak, ya da göbek, karın kası çalışmak gibi spesifik bir amacımız varsa da "Get Focused" seçeneğini seçiyoruz. Amacımızı seçince, soldaki resim çıkıyor karşımıza ve seviyemizi seçiyoruz. Beginner (başlangıç), Intermediate (orta), Advanced (gelişmiş). İlk başta beginnerla başlayın bence. Beginner bile gerçekten zorluyor. Spordan bir gün sonra bacaklarınızın ağrıdığını hissedeceksiniz;) Daha sonra yavaş yavaş artırırsınız seviyenizi. Seviyemizi de seçtik ve karşımıza en sağdaki resimdeki gibi 7-8 çeşit program çıkacak. Yani yapabileceğimiz çeşit çeşit bir sürü egzersiz programı var bu uygulamada. En üsttekiler genelde daha kolay, aşağı doğru zorlaşıyor egzersizler. Veee spora başlıyoruz! Genelde egzersizler 30-45 dakika arasında. "Do Workout" diyerek egzersizi başlatıyoruz. Bize dakika tutuyor uygulama. Aşağıdaki resimdeki egzersiz mesela 30 dakikalık bir spor programı. Ekranda ilk egzersizin adı ve resmi var. "1:00": egzersizin süresi. Egzersizi görmek için video ikonuna tıklıyoruz ve kısa bir videosu çıkıyor hareketin. Anladıktan sonra geri dönüyoruz ve bize dakika tutmaya devam ediyor program.  
         Program bittiğinde de soldaki resimdeki gibi ne kadar spor yaptığımızı, hangi programı yaptığımızı gösteriyor. Egzersizlerimizin günlüğünü de tutuyor. Bu arada bütün bunlara ek olarak size belli miktarlarda spor yaptıkça da ödül olarak beslenme önerileri ve ünlü sporcuların egzersiz videolarını indirme imkanı veriyor. Hatta yoga videosu bile verdiği oluyor.
Evdeki kişisel antrenörünüz olmaya iddialı olan bu uygulamayı hemen indirin telefonunuza ve deneyin derim;) Bol sporlu ve sağlıklı günlerle fit kalın kızlar;)
         


yükleniyor...

25.10.12

Bayramda Sağlıklı Beslenmek İçin Nelere Dikkat Edebiliriz?

 İlk öncelikle herkesin bayramını kutlar, aileniz ve sevdiklerinizle sevgi ve sağlık dolu, güzel bayramlar dilerim:) Bayramda diyet yapmak zor olabilir, kilo verme çabalarımıza kısa bir ara verebiliriz. Ama, tabii ki verdiğimiz kiloları da geri almayalım değil mi? Daha da önemlisi sağlığımıza da zarar vermemek için beslenmemize biraz dikkat edelim diyorum;)

Kurban bayramı olduğu için dolayısıyla çok fazla et tüketme eğiliminde oluyoruz maalesef. Kahvaltıda, öğle yemeğinde ve akşam yemeğinde devamlı et yiyebiliyoruz. Hatta bizim ailede misafirliğe gelenlere de kavurma olarak et ikram edilir, yanında da baklava gibi şerbetli tatlılar verilir. Tabii ki hal böyle olunca da kilo almamak zor. Ama bazı şeylere dikkat ederek buna engel olabiliriz, bakalım neler yapabiliriz?

Etin aslında kesildikten sonra bir-iki gün buzdolabında dinlendirilerek tüketilmesi tavsiye ediliyor. İlk günde tabii ki sabırsızlıkla hemen eti kavurup yeriz biz genelde:) Ama en azından küçük porsiyonlarda tüketelim ve yanında bol yeşillik ve çorba ile tüketelim. Mümkünse bir öğün et yersek diğerinde sebze yemeye çalışalım. Posa miktarı çok az olan et bağırsaklarımızın çalışma düzenini bozuyor genelde fazla tüketildiğinde. Daha da önemlisi fazla et tüketmek kalp ve böbrek hastalıklarına sebep olabiliyor. Aman diyelim, bayram diye sağlığımızdan olmayalım!

Etin kesildiği yerin temizliğine dikkat etmemiz gerekiyor ve sonrasında da temizliğinin titizlikle yapılması gerekiyor. Etin pişirilme şekli de önemli tabii ki. Etin kendi yağında pişmesini sağlayın lütfen, zaten yağlı olan etleri bir de ekstra yağ ekleyerek pişirmek sağlık açısından çok zararlı. Kolesterol miktarını ve kalorisini katlayarak yemiş oluruz o zaman. Eğer mümkünse kızartma yerine haşlamayı tercih etmeliyiz. Haşlama sevmiyorsak ızgara da diğer sağlıklı seçenek olabilir.

Misafirlikte gittiğimiz her yerde birer şeker yersek ve çok fazla ziyarette bulunursak yine bol bol kalori ve karbonhidrat almış oluyoruz. Bu durum şeker hastalığı olanlar için tehdit oluştururken bizim gibi kilosuna dikkat edenler için de maalesef bol bol kalori anlamına geliyor. İkram edilen tatlılardan da sütlü tatlıları tercih edelim ve günde bir porsiyon tatlıyı geçmemeye çalışalım. Hiç yememek de olmaz değil mi? ;)

Bayramda da dikkat etmemiz gerekenlerden biri bol su içmek tabii ki. Günde en az 8-10 bardak su içmemiz gerekiyor.

Yani kısaca mümkün olduğunca az et ve şeker, olabildiğince çok yeşillikli salatalar ve su tüketiyoruz bu bayramda ki ömrümüz daha uzun ve sağlıklı olsun, daha nice güzel, sağlıklı ve neşeli bayramlarda ailelerimizle ve sevdiklerimizle birlikte olabilelim. Size güzel bir karikatürle veda edeyim. Nice güzel bayramlara;)




yükleniyor...

24.10.12

Evde Spor: Yoga İle Yağlarınızı Yakmak İçin 20 Dakikalık Video

yükleniyor...

Yoga yapmaktan hoşlananlar ve daha uzun bir egzersiz isteyenler için bugün 20 dakikalık bir video paylaşacağım sizlerle. Bayram telaşından bir çoğunuz fırsat bulamayabilir ama belki aranızda benim gibi bayramı evinde geçirecek olanlar vardır. Sadece 20 dakikanızı ayırabilirsiniz bence bu egzersize ve yediğiniz etleri ve tatlıları bir nebze telafi edersiniz:)

Daha sakin hareketlerden hoşlanan ve aynı zamanda dengesini de güçlendirip huzur bulmak isteyenler için yoga yapmak sanırım en ideal sporlardan biri. Denise Austin' den hem kalori harcamanıza, yağlarınızı yakmanıza yarayacak hem de vücudunuzu sıkılaştıracak bir yoga videosu var aşağıda. Bazı hareketler ilk başta zor gelebilir ama zamanla alışacağınıza emin olabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz. Şimdiden bayramınız kutlu olsun, sevgi dolu, neşeli ve sağlıklı bayramlar;)



yükleniyor...

23.10.12

Koşu Yaparken Dikkat Etmemiz Gerekenler

yükleniyor...

Egzersiz olarak koşmayı tercih edenler için ipuçları:


Koşmak sağlıklı ve fit olmak isteyen bir çok kişinin tercih ettiği bir spor. Zayıflamak için de en etkili kardiyo egzersizlerinden biri. Kısa sürede çok kalori yakarak yağlardan kurtulurken bir yandan da kas miktarımızı artırdığımız için metabolizmamız hızlanıyor. Bugün, koşmaya yeni başlayanlar için dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir, biraz bunlardan bahsedeceğiz.

"Koşmakta ne var canım? Başlarız, koşarız,olur" demeyin, hem daha çok verim alabilmek için hem de kendimize bir zarar vermemek için dikkat edilmesi gereken bazı ipuçları var.








  • Koşmaya başlamadan önce gerdirme hareketleri yapmamız gerekiyor. Yoksa sonunda yoğun ağrılardan şikayetçi olabiliriz, hatta kas yırtılması ile bile sonuçlanabilir masum koşumuz.  
  • İlk bir kaç gün hafif koşuyla başlamamız gerekiyor. Yoksa, incinmeler yaşayabiliriz. Ayrıca ilk günlerde çok fazla yorulup demotive olabiliriz. Hatta koşmaya alışkın olmayanlarında başlangıçta hızlı yürüyüşle başlayıp sonra koşmaları tavsiye ediliyor.
  • Koşmaya yeni başlayanlar, hemen yarım saat hatta bir saat koşarak başlamayın. İlk başta 15 dakika gibi sürelerle başlayıp yavaş yavaş artırın. Zamanla artırmak sizi daha çok heveslendirecektir. 
  • Koşarkenki postürünüze dikkat edin. Kambur, arkaya ve ya öne eğik durumda koşmayın. Karnınızın sıkı olduğunu hissedin. Enerjik bir şekilde koşmaya çalışın.
  • Ayakkabılarınızı koşu ayakkabıları arasından seçin. Koşunuzun etkisini artırıp, aynı zamanda daha rahat koşmanızı sağlayacaktır.
  • Telefonunuzda gps sistemi ile koştuğunuz mesafe ve yolu kaydedecek bir uygulamanız varsa, iphonelardaki gibi, mutlaka kullanın. Daha fazla gaza gelip, daha çok koşmanızı sağlayacak;)
  • Kendinize bir koşu arkadaşı bulabilirseniz motivasyonunuz artacaktır. Bir program yapın birlikte ve uygulamaya söz verin. 
  • Koşudan hemen sonra inanılmaz bir değişim beklemeyin vücudunuzdan. Hayal kırıklığına uğramamak için. Ama bir kaç haftadan sonra farkı göreceksiniz. Hem kilo verip sıkılaşacağınız hem de daha enerjik hissedeceğiniz kesin. Tabii ki düzenli koşarak;)


yükleniyor...

22.10.12

Kilo Vermeyi ve Yağ Yakmayı Hızlandıran 15 Tane Yiyecek ve İçecek

yükleniyor...

Kilo vermek için neler yemememiz gerektiğini devamlı araştırıyoruz ve iyi kötü de biliyoruz aslında. Peki, ne yersek daha hızlı kilo veririz, neler yağ yakmamızı kolaylaştırır biliyor muyuz? Özellikle de göbek ve bel bölgesindeki yağları yakamızı nasıl hızlandırabiliriz?

Merak edenleriniz için işte kilo vermeyi hızlandıran  15 besin:

 

Süt:

Annelerimiz bizi süt içmemiz için hep tembihlemiş ve "Bol bol süt iç ki boyun uzasın, kemiklerin güçlensin." demiştir. Yalnız bir şeyin çok da farkında olmayabilirler ki o da kalsiyumun açlığı kontrol altına aldığı. Evet, doğru duydunuz kalsiyum açlığımızı bastırarak daha az yememizi sağlıyor. Sütün ve süt ürünlerinin bi rfaydasını daha öğrendik. Diyetteyken süt tüketmemizde fayda var diyor uzmanlar.




 


Elma:

Yemekten önce bir elma yiyen insanlar almayanlara göre daha az kalori alarak kalkıyormuş sofradan. Üstelik içindeki yüksek antioksidan miktarıyla da bel çevresindeki yağların da azalmasına neden oluyormuş.





 


Biftek:

Evet, doğru duydunuz! Biftek yemek de zayıflatıyor. Fakat organik ve az yağlı etlerden tüketmeniz tavsiye ediliyor. Yanında sebze ve ya salatanın üzerine dilimlenmiş şekilde yememiz en sağlıklısı. 






Yumurta:

Yumurta hem protein içeriği hem de tok tuttuğu için tavsiye edilen besinlerden biri. Kilo vermemize de bu sayede yardımcı oluyor. Alerjimiz yoksa eğer her gün bir yumurta tüketmemiz gerekiyor.










Yulaf:

Yulafın her türlüsü çok yararlı bize. Hem sağlığımız için hem de hızlı kilo verebilmek için. Bir yandan tok tutarken bir yandan da bağırsaklarımızın çalışmasını sağlıyor. Yulaf kepeği olarak da tüketebilirsiniz. Ben artık yoğurt, süt ve bütün çorbaların içine bir kaç yemek kaşığı yulaf kepeği koyuyorum. Özellikle çorbada tadı anlaşılmıyor bile ve çok faydalı. Size de tavsiye ederim.




Mercimek:

Mercimek bel bölgesindeki yağları yakmamıza yardımcı oluyor. Ani insülin artışlarına engel olarak bel bölgesinde yağların depolanmasına engel oluyor.Özellikle de kırmızı mercimeği tavsiye ediyor uzmanlar. Üstelik de sadece çorba olarak değil haşlayıp salatalara ve makarnalara da ekleyebiliriz. 



 

Somon:

Balık kalbinize faydalı olduğu kadar zayıflamanıza da yardımcı oluyor. Yüksek Omega-3 içeriği ile somon özellikle insülin dengesini de sağlayarak kilo vermemizi sağlıyor. Üstelik somon evde pişirmesi en kolay balık bence. Sadece hızlıca yıkayıp tuzlayarak fırına vermeniz yeterli. Yağlı bir balık olduğundan yağlamanıza da gerek yok. 20-25 dakikada hazır. Yanına da bol yeşillikli bir salata ile daha da keyifli olur değil mi?


 

Yaban Mersini:

Meyvelerin içinde en çok antioksidan içereni diye söyleniyor yaban mersini. Doğal olarak da çok ama çok faydalı. Üstelik çok fazla da lif içeriyor ve böylece sindirim ve boşaltım sistemlerine de faydalı. Mısır gevreği ve yulaf ezmesinde meyve olarak kullanabilirsiniz. Üzerinde de süt ekleyip yediğiniz zaman harika bir öğün olabilir.



 

Badem Ezmesi:

Evet, badem ezmesi de çok faydalıymış. Hem çok lezzetli hem faydalı nadir şeylerden biri sanırım. Ama tabi bol miktarda beyaz ekmekle yemeyeceğiz :) Kepekli bir bisküvi ile güzel bir ara öğün olabilir. Ya da 





 


Nar:

Hem lezzetli, hem az kalorili hem de bol antioksidan ve lif içeren bir meyve! Ve, sonuç olarak da zayıflamamıza yardımcı oluyor. Ben çok severim, siz de sevenlerdenseniz sanırım daha fazla tüketebilirsiniz;)






 

Yoğurt:

Hem karbonhidrat, hem protein hem de yağ içeren harika bir diyet besini yoğurt ve diyetisyenler de çok öneriyorlar. İnsülini de dengeleyerek zayıflamamızı hızlandırıyor. Kalsiyum da içeriyor ve tok tutuyor.





 

Sardunya:

Sardunya da hem omega-3s olarak hem protein olarak çok zengin olan balıklardan biri. Kas oranımızı artırmamıza da yarayan bir balık kendisi. Kalsiyum olarak da zengin olduğu için hamile bayanlara da tavsiye ediliyor.





 

Parmesan:

Yağlı olmasına rağmen her gün ufak bir porsiyon peynir tüketen kadınların tüketmeyenlere oranla daha az kilo aldığı saptanmış araştırmalarda. Kahvaltıda sevmeyenler salatanın üzerinde rendelenmiş olarak daha lezzetli bir şekilde tüketebilirler.





 

 

Avokado:

İçindeki yüksek yağ oranına rağmen avokado tavsiye edilen diyet besinlerinden biri. Çünkü, tokluk hissini artırıyormuş. Yine de çok kalorili olduğu için ölçüyü kaçırmamak gerek;)





 


Zeytin yağı:

Salata ve yemeklerinizde sızma zeytin yağı kullanarak hem antioksidan içeriğini zenginleştirin, hem de daha sağlıklı bir şekilde zayıflayın.












yükleniyor...

19.10.12

ZUMBA! Eğlenirken Zayıflamak İsteyenler, Dans Etmeyi Sevenler İçin:

yükleniyor...

Zumbaaa! Eğlenceli geliyor kulağa değil mi? Dans ederek kalori harcamak isteyenler buraya;)


Zumba son bir kaç senedir çok popüler olan ve artık bir çok spor salonunda dersleri verilen bir spor. Latin danslarından ilham alarak oluşturulmuş, daha çok bayanlara hitap eden bir dans spor karışımı da diyebiliriz. Bir çoğunuz duymuşsunuzdur, spor salonlarının reklamlarını görmüşsünüzdür. Ama evde denemek isteyenleriniz de vardır eminim. Evde yapmak isteyenler için, başlangıç amaçlı 10 dakikalık bir video paylaşacağım sizlere bugün. Hafif ağırlıklarınız yoksa evde su şişeleri de kullanabilirsiniz. Hatta ağırlıksız bile yapabilirsiniz, yine de çok kalori harcatacak bir spor. Eğlenerek zayıflamak istiyorsanız, mutlaka deneyin. Dans edin, eğlenin ve kalorilerinizi de fazlasıyla harcayın kızlar!





Sevenler için daha sonra daha uzun videolar da yayınlayacağım. Türk kızları olarak genelde dans etmeyi severiz, ki benim en sevdiğim spor türüdür. Eski bir latin dansçısı olarak bu çalışmaya da bayıldım tek kelimeyle:) Sizin de seveceğinize eminim;)






yükleniyor...

18.10.12

Dukan Diyeti: İzin Verilen Yiyeceklerin Listesi

yükleniyor...

Dukan diyeti ile zayıflamak isteyenler için daha önceki yazılarımdan birinde Dukan Diyeti' nin evrelerinden ve nasıl bir diyet olduğundan biraz bahsetmiştim. Daha önce okuma fırsatı bulamayıp da merak edenleriniz aşağıdaki linkten bakabilirsiniz: 


Gelen isteklerden sonra Dukan Diyeti' nde serbest olan yiyeceklerin detaylı bir listesini de yayınlayayım dedim sizler için. Umarım faydalı bulursunuz;)


Dukan Diyeti' nde serbest olan 40 yiyecek:

Etler:

  • Biftek
  • Böbrek
  • Bonfile
  • Ciğer
  • Fileto et
  • Pastırma
  • Pirzola
  • Tavuk (Derisiz ve yağsız)
  • Hindi (Derisiz ve yağsız)
  • Ördek

Sebzeler:

  • Bal kabağı
  • Biber(Tatlı)
  • Brokoli
  • Domates
  • Enginar
  • Havuç
  • Ispanak
  • Kabak
  • Kereviz
  • Mantar
  • Patlıcan
  • Pazı
  • Pırasa
  • Salatalık
  • Soğan
  • Soya
  • Taze fasulye
  • Turp
  • Yeşil Salata (marul, tere, roka, vb.)

Deniz Ürünleri:

  • Balık 
  • Kalamar
  • Karides
  • Midye
  • Istakoz
  • İstiridye

Yumurta:

  • Tavuk yumurtası
  • Bıldırcın yumurtası

Yağsız Ürünler:

  • Yağsız peynir
  • Yağsız süt
  • Yağsız yoğurt



yükleniyor...

17.10.12

Evde Spor: Kardiyo Çalışması - 2 : Yağlarınızı Hızlıca Yakacak Egzersiz Programı

yükleniyor...

Zayıflamak, kilo vermek, hızlıca yağ yakmak isteyenlere 25 dakikalık egzersiz resimlerle:

Bugün sizlerle kilolarınızdan kısa sürede kurtulmanızı sağlayacak, yağlarınızı hızlıca yakacağınız bir egzersiz programı paylaşacağım. 25 dakikalık ve kısa sürede kalp ritminizi hızlandırıp, metabolizmanızı hızlandırarak kalori harcamanızı ve yağ yakmanızı sağlayacak. Tabii ki bir sefer yaparak mucize beklemiyoruz bu egzersizlerden:) Sporu yaşam tarzımız haline getirmeliyiz. Düzenli olarak haftada 3 kez spor yapmalıyız. Sadece kilo vermek için değil, sağlıklı olmak ve fit kalmak için de spor yapacağız. Ama bu egzersiz programı biraz daha farklı olarak kısa sürede çok kalori yaktıracak ve kilo verme sürecinde olanların da çok işine yarayacak bir program. Umarım memnun kalırsınız. Lütfen deneyin, şiddetle tavsiye edilir;)


Isınma:

2-3 dakika boyunca ısınmak için yandaki hareketi tekrarlıyoruz. Zıplayıp kollarımızı ve bacaklarımızı yanlara açıyoruz ve tekrar zıplayıp eski halimize geliyoruz.




Çapraz Yanlara Uzanma Hareketi:



1 dakika boyunca yandaki hareketi tekrarlıyoruz. Bacaklarımız geniş bir açıklıkta olacak şekilde sağ elimizle sol ayağımıza uzanıyoruz, düzelip bu sefer sol elimizle sağ ayağımıza uzanıyoruz. Dizlerimiz bükülmemeli, uzanabildiğimiz kadar uzanmalıyız. Diğer kolumuzda arkamızdan yukarı doğru uzanmalı.



Yukarı Yumruklarla Yerinde Koşu:


1 dakika boyunca da yandaki yumruklu koşu hareketini yapıyoruz.        Olduğumuz yerimizde koşuyoruz, yani koşuyor gibi yapıyoruz:) Bir yandan da ellerimiz yumruk yapıp yukarı doğru yumruk atıyoruz sanki. Eğer eviniz müsaitse evin içinde de koşabilirsiniz.






Dinlenme Yürüyüşü:

Evde 30 sn-1 dak dinlenmek için sakin bir şekilde ama tempolu bir şekilde yürüyoruz.

Bacak Çekme:


30 sn hızlı bir şekilde resimdeki hareketi yapıyoruz. Ellerimiz yine yukarıda yumruk şeklinde, bacaklarımızı olabildiğince yukarı çekiyoruz. Çıkarabiliyorsak eğer belimize kadar çıkmalı çektiğimiz bacağımız.  Hızlı bir şekilde ayak değiştirerek devam ediyoruz.





Çapraz Yanlara Uzanma Hareketi:


 1 dakika boyunca yandaki hareketi tekrarlıyoruz. Bacaklarımız geniş bir açıklıkta olacak şekilde sağ elimizle sol ayağımıza uzanıyoruz, düzelip bu sefer sol elimizle sağ ayağımıza uzanıyoruz. Dizlerimiz bükülmemeli, uzanabildiğimiz kadar uzanmalıyız. Diğer kolumuzda arkamızdan yukarı doğru uzanmalı.





Hızlı Patinaj Hareketi:


1 dakika boyunca yandaki patinaj hareketini yapıyoruz.Ayaklarımız bitişik düz duruşumuzla başlıyoruz hareketimize. Hızlıca zıplayıp sağ ayağımızın üstüne düşüyoruz. Hafif öne eğiliyoruz ki sol ayağımız da geriye doğru geliyor. Tekrar zıplayı sol ayağımızın üstüne iniyoruz. Kollarımızı da hareket ettirerek dengemizi sağlıyoruz.



Bacak Çekme:


30 sn hızlı bir şekilde resimdeki hareketi yapıyoruz. Ellerimiz yine yukarıda yumruk şeklinde, bacaklarımızı olabildiğince yukarı çekiyoruz. Çıkarabiliyorsak eğer belimize kadar çıkmalı çektiğimiz bacağımız.  Hızlı bir şekilde ayak değiştirerek devam ediyoruz. 





Dinlenme Yürüyüşü:

Evde 30 sn-1 dakika dinlenmek için sakin bir şekilde ama tempolu bir şekilde yürüyoruz.

Topuklarla Kürek Çekme:


30 sn. boyunca resimdeki hareketi yapıyoruz. Ellerimizle kürek çeker gibi hafif öne eğilip kalkarken, ayaklarımızı her seferinde değiştiriyoruz.Bir sağ topuğumuz yere değiyor ve biz ona ulaşmaya çalışıyoruz, sonra sol topuğumuz. 







Zıplama Hareketi (jumping jack):

1 dakika boyunca "jumping jack" diye bilinen zıplama hareketini yapıyoruz. Dizlerimizi büküp eğildikten sonra ellerimizi de yukarı uzatarak olabildiğince zıplıyoruz. 




Uçak Zıplaması:

30 sn. boyunca resimdeki hareketi yapıyoruz. 30 sn. dinleniyoruz ve bir 30 sn. daha yapıyoruz.
 Ellerimiz aşağıda dizlerimiz bitişik bir şekilde eğiliyoruz. Zıplıyoruz ve indiğimizde bacaklarımız resimdeki gibi ayrık, kollarımız da uçağın kanatları gibi yanlarda oluyor. Zıplamaya devam ediyoruz, iki pozisyon arasında gidip geliyoruz.



Yukarı Yumruklarla Yerinde Koşu:


1 dakika boyunca da yandaki yumruklu koşu hareketini yapıyoruz.        Olduğumuz yerimizde koşuyoruz, yani koşuyor gibi yapıyoruz:) Bir yandan da ellerimiz yumruk yapıp yukarı doğru yumruk atıyoruz sanki. Eğer eviniz müsaitse evin içinde de koşabilirsiniz. 






Squat - Şınav Hareketi:

Öne doğru eğilip ellerimizi yere koyuyoruz. Ellerimize tüm ağırlığımızı verip destek alarak bacaklarımızı arkaya atıyoruz. Şınav pozisyonuna geliyoruz. Sonra tekrar bacaklarımızı çekip kendimize ilk resimdeki pozisyona geri dönüyoruz. Bu hareketi 6 kez tekrarlıyoruz.



Hızlı Patinaj Hareketi:


1 dakika boyunca yandaki patinaj hareketini yapıyoruz.Ayaklarımız bitişik düz duruşumuzla başlıyoruz hareketimize. Hızlıca zıplayıp sağ ayağımızın üstüne düşüyoruz. Hafif öne eğiliyoruz ki sol ayağımız da geriye doğru geliyor. Tekrar zıplayı sol ayağımızın üstüne iniyoruz. Kollarımızı da hareket ettirerek dengemizi sağlıyoruz.


Bacak Çekme:


30 sn hızlı bir şekilde resimdeki hareketi yapıyoruz. Ellerimiz yine yukarıda yumruk şeklinde, bacaklarımızı olabildiğince yukarı çekiyoruz. Çıkarabiliyorsak eğer belimize kadar çıkmalı çektiğimiz bacağımız.  Hızlı bir şekilde ayak değiştirerek devam ediyoruz.





Zıplama Hareketi (jumping jack):

1 dak. boyunca "jumping jack" diye bilinen zıplama hareketini yapıyoruz. Dizlerimizi büküp eğildikten sonra ellerimizi de yukarı uzatarak olabildiğince zıplıyoruz. 





Gevşeme ve Gerdirme:

Gevşemek ve rahatlamak için 5 dakika hafif tempoda yürüyoruz ve ya gerdirme hareketleri yapıyoruz. Ve programı tamamlıyoruz. Bir sürü kalori yakmış oluyoruz, yağlarımızı yakıyoruz, sıkılaşıyoruz ve fit kalıyoruz;)





yükleniyor...