10.10.12

Neden Kilo Veremiyorum Diyorsanız: Kilo Verememenin 25 Nedeni

yükleniyor...

"Kilo vermek istiyorum, diyet de yapıyorum ama kilo veremiyorum! Çok da yemiyorum ama kilo veremiyorum! Spor da yapıyorum olmuyor!..." Buna benzer cümleler kuruyor ve kilo vermekte zorlanıyor musunuz? 


Hayatımızın bir döneminde de olsa bunlar gibi cümleler kurmuşuzdur. Diyet de yapsak, yediklerimize dikkat de etsek, spor da yapsak sanki bir şeyler bize engel oluyordur kilo vermememiz için. Ya da biz bazı ufak şeyleri atlıyoruzdur. Olabilir mi:) İşte size kilo vermemenin 25 nedeni, siz de kilo vermek istiyorum ama veremiyorum diyorsanız; tahmin ediyorum ki en azından bir kaç tanesi kesin uyuyordur size de. Hep birlikte inceleyelim mi, ne dersiniz?



1. Sağlıklı şeylerden çok fazla yemek:


Meyve, kuruyemiş, zeytinyağı, buğday/ tam tahıl ekmekleri ve bunlar gibi yiyecekler sağlıklı, evet tüketmemiz gerekir. Ama eğer abartıyorsak unutmayalım ki aynı zamanda da çok kalorili olabilen yiyecekler bunlar. Dikkatli yememiz gerekir.



2. Kahvaltı Yapmamak:

Kahvaltı yapmayarak bir sürü kaloriden kar yapıp, az kalori harcadığınızı ve daha kolay kilo vereceğinizi düşüyor olabilirsiniz. Ama malesef kahvaltı yapmadığınızla kalıp kilo vermenizi de zorlaştırıyorsunuz:)  Çünkü vücut kendini kıtlıkta sanıp yağ vermeyi yavaşlatıyor. Düzenli kahvaltı yapanlar daha düzenli ve kolay kilo verirler. Herhangi bir şeyle değil tabii ki protein içeren, sağlıklı bir kahvaltı.




3. Porsiyon Büyüklüğünü Ayarlayamamak:

"Izgara et yiyorum, sebze yiyorum, hep sağlıklı besleniyorum ama yine de olmuyor!" diyorsanız porsiyonlarınızı bir gözden geçirmeniz gerekiyor. Sağlıklı da yeseniz küçük porsiyonlarda yemeniz gerekir. Maalesef restoranların büyük porsiyonları bizi de alıştırdı ve normal geliyorlar gözümüze, ama maalesef daha azıyla doyabiliyoruz ve biraz küçültmemiz gerek.



4. Ayakta Yemek Yemek:

Ayakta, hızlıca atıştırmak zaman kazandırıyor gibi gelse de aslında bize yağ ve kilo olarak dönüyor. Genelde de hızla atıştırdığımız şeyler de çok sağlıklı olmuyor. Ne yediğimiz de anlamamamızı sağlayıp, doyma hissini de geciktiriyor.Yemek yemeye ayrı bir vakit ayırıp, masada yemeniz tavsiye ediliyor.







5. Yeterince Uyumamak:

Yeterince uyumak iştahımızı kontrol edebilmemiz için şart diyor uzmanlar. Hem de enerjimizi de artıracağı için spor yapabilmenizi de sağlayacak. Benim gibi uykuyu çok sevenler için güzel bir madde değil mi? :)


yükleniyor...



 6. Diyet ve Light Yiyeceklere Yüklenmek:

Az kalorili olduğu için light yiyecekleri ve içecekleri çok tüketiyorsanız dikkat etmeniz gerekli. Genelde ekstra sodyum, şeker ve kimyasal içeren bu besinleri uzmanlar tavsiye etmiyor. Hem daha az besleyici özelliği bulunuyor bunların, hem de tadı da light olduğu için doyurucu da gelmeyebiliyor. En güzeli doğal şeylerden beslenmek tabii ki.





7. Yeterli Sebze ve Meyve Tüketmemek:

Bol sebze ve meyve tüketmek hem dengeli beslenmemizi sağlayacak, hem de bağırsaklarımızın düzenli çalışmasını. Hem de çok daha az kalori içeriyor sebze ve meyveler diğer seçeneklerimize göre. Günde 5-7 öğün sebze ve meyve tüketmemiz gerektiği söyleniyor. Tabii ki 3. maddede dediğimiz gibi porsiyonları abartmadan.





8. "Her gün yürüyorum ya yeter!" demek:

"Her gün işten gelirken yürüyorum zaten 15 dakika." Ya da: "Markete gidip geliyorum ya yeter!", "Köpeğimiz gezdiriyorum ya o da spor." ve ya bunlar gibi cümleler kuruyorsanız, elbetteki hiç hareket etmemek ten iyi bunlar ve yapmalısınız da. Taksiye binmek yürüne yürümeli, asansör yerine merdiveni kullanmalısınız. 15 dakika hareket bile önemli ama çok inanılmaz farklar da beklemeyin kilonuzda. Eğer bekliyorsanız en azından yarım saat tempolu yürümeniz ya da egzersiz yapmanız gerekli.







9. Yemeğinizi küçük parçalara bölmemek:

Tabağınızdaki yiyecekleri  küçük parçalara bölerek yemek çocukça ve komik gelebilir size. Ama uzmanların söylediğine göre çok daha çabuk doymamızı sağlıyormuş. Büyük lokmalarla yemeyi bırakıyoruz yani!






10. Diyet de Olsa Gazlı İçecekler İçmek:

Yapılan araştırmalara göre günde bir ve ya daha fazla asitli içecek tüketenlerin tüketmeyenlere göre bel çevreleri daha çok genişliyor, hem de diyet ve ya light da tüketseniz değişmiyor. En azından bir aylığına gazlı içecek içmeyi bırakıp denememizi tavsiye ediyorlar.





yükleniyor...




11. Sağlıklı Beslenmeyen Bir Sevgili / Eş:

Eşiniz ve ya sevgiliniz devamlı dışarıdan sipariş vermek istiyor ya da dışarıda yemek istiyorsa, durmadan cips, çikolata dondurma yiyorsa onun yanında işiniz gerçekten çok zor. (Benim eşim de aynı olduğu için bu madde ne kadar doğru biliyorum.) Ama tabii ki çözüm ayrılmak değil, aman diyelim:) Ama biraz ondan destek istemeniz ve etkilemeniz, biraz da sizin ondan etkilenmemeye çalışmanız gerekecek.




12. Bol Soslu Salatalar:

"Salata da yiyorum olmuyor, daha ne yiyeyim?" diyorsanız, salatanıza dikkat edin. Üzerindeki sosla ve malzemelerle tahmin ettiğinizden çok daha kalorili olabiliyorlar. İçindeki salam, soslu tavuklar, mayonez, yağ, kuru yemiş ve meyvelerin miktarına dikkat!








13. Bol Su İçmemek:

Bol su içmenin sağlığımız için bir çok faydasından biri de zayıflamaya yardımcı olması. Yemekten önce içeceğiniz bir bardak su porsiyonunuzu daha küçük tutmanızı sağlayacak ve sindirimi kolaylaştıracak. Üstelik bol su içmek metabolizmayı da hızlandırıyormuş.




14. Eğlenceye Vakit Ayırmamak:

Stres kilo almamıza neden olan en önemli etkenlerden biri. Şekerli ve yağlı yiyeceklere bizi iterek, daha fazla yememize neden oluyor araştırmalara göre. Yani eğlenceye de vakit ayırmamız gerek, ne güzel değil mi? :) Üstelik dans etmek, bowling oynamak, bisiklete binmek gibi aktiviteler doğal kalori yakıcılar. Bir de en sevdiğimiz aktivite alışveriş yapmak;)



15. Gönülsüz Yapılan Diyetler:

Kim diyet yaparken çok mutludur ki? Hepimiz biraz stresli oluruz ve bazen çok stres olup, sinirlenip yarıda keseriz diyeti. Hele de tartıda çok da fark yoksa vay halimize! Ama aslında çok aç kalmadığımız, sağlıklı diyetler seçip, spor yaparak diyetin şiddetini azaltırsak, daha mutlu olabiliriz değil mi? Ve, spor yapmak mutluluk hormonu salgılatıyor. Ama en önemlisi motivasyon. Gerçekten motive olup, sabırlı bir şekilde sonuçlarını hayal ederek yaparsak diyetimizi, daha uzun ömürlü olabilir diyetlerimiz.

yükleniyor...


16. Her Akşam Dışarıda Yemek

Başlangıçlar, pizzalar, burgerler, soslu yemekler ve tatlılar dışarıda yemeye bayıldığımız yiyecekler. Ayda yılda bir yemek sorun değil belki ama sık sık dışarıda yemek bir dur dememiz gerekiyor. Ya da en azından ızgara et ve sebze, kalorisiz salatalar gibi seçeneklere yönelmemiz gerekiyor. Kalorili bir şey canımız çektiyse de tabağımızı belki de arkadaşımızla paylaşmamız bir seçenek olabilir.





17. Yediklerinizi Hesap Etmemek:

Araştırmalara göre yediklerini not edip kalori hesabı yapanlar çok daha fazla ve düzenli kilo veriyorlar. İlk başta biraz zor gelebilir ama denemekten ne çıkar, değil mi?








18. Aç Karna Yapılan Egzersizler:

Eğer egzersizlerinizi hep aç karnına yapıyorsanız şu araştırma sonucunu bir okuyun. Aç mide ile yapılan egzersizlerde kaloriler yağdan değil kastan gidiyormuş. Hem kastan kaybetmemek için hem de spor yaparken daha enerjik olmak için aç karnına spor yapmamak gerekiyor.







19. Sadece Kardiyo Yapmak:

"O kadar koşuyorum, ama bir gram bile oynamıyorum artık!" diyorsanız sizin sorununuz da aynı olabilir. Uzmanlar diyor ki sadece kardiyo yeterli olmaz kaslarınızı da güçlendirmeniz gerekli. Kaslar güçlendikçe durduğunuz yerde yaktığınız kalori bile artacak. 









20. Anlamadan Yediklerimiz:

Televizyon ya da bilgisayar karşısında zevkle atıştırdığımız şeyler maalesef bize yağ ve kilo olarak dönüyor. Yemeğe ayrı bir vakit ayırmamız ve tv karşısında yemememiz tavsiye ediliyor.










21. Çok Geniş Kıyafetler Giymek:

Bol giysiler bize kendimiz rahat hissettiriyor ve fazlalıklarımız da gözümüze girmemiş oluyor. Ama kilo vermek için daha çok motive olmak istiyorsanız dar kıyafetlerinizi tercih etmelisiniz.









22. Aç Kalmak:

Evet, çok yememeliyiz ama diyet yapanların en çok yaptığı hatalardan biri de çok az yemek. Çok az yemek yerseniz vücut kıtlık psikolojisine girip metabolizmayı yavaşlatıyor. Üstelik sizin motivasyonunuz da bir süre sonra azalacağı için devam da edemiyorsunuz bu diyete. O yüzden sonrasında da saldırmamak için yemeklere en baştan doyacak şekilde sağlıklı beslenmelisiniz.








23. Dengeli Beslenmemek:

Diyet yaparken sadece belli tip besinlerle beslenmek de zararlı. Protein, karbonhidrat ve yağdan dengeli beslenmemiz ve vitamin ve mineralleri yeterli düzeyde almamız gerekiyor. Unutmayın yiyeceğin kendisinden çok miktarı bize kilo aldırıyor. Her şeyden az miktarda da olsa yemeliyiz.







24. Spor Sonrası Yanlış Atıştırmalar:

Spor sonrasında yediğimiz şeyler yaklaşık 150 kalori olmalı. Sağlıklı diye yediğimiz gevrekler bile çok kalorili olabiliyor. Direkt poşetten atıştırmaktansa tabağa ölçerek koymamız gerekiyor.









25. Hiç Taviz Vermemek:

Arada bir yediğiniz bir parça çikolata ya da iki üç tane patates kızartması bütün diyetinizi mahvetmez. Araştırmalar uzun dönemde düzenli diyet yapıldığında arada bir bir dilim pasta yemek kilo vermenizi engellemiyor. Arada bir ödüllendirmeliyiz kendimizi, yeter ki abartmayalım ;)




yükleniyor...

222 yorum:

  1. Ya 15 yasindayim 87 kiloyum boyum 1.83 ama bir turlu kilo veremiyorum

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, yediklerinize dikkat ediyor musunuz? Diyet yapmayı ya da spor yapmayı denediniz mi? Eğer gerçekten dikkat ettiğinizi ve ona rağmen kilo veremiyorsanız, sağlık problemi olabilir. Bir doktora danışmalısınız mutlaka. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. merheba ben sizin muhteşem sitenizden faydalanarak gayet sağlıklı bir şekilde 20 kilo verdim. son vermem gereken 5 kilo var ama veremiyorum. diyetimi de değiştirdim egzersizlerimi de ama işe yaramadı
    sizce ne yapmam lazım?
    tüm harika önerileriniz için çok çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20 kiloyu nasıl verdiniz ?

      Sil
    2. Merhaba benimle iletişime gecermisiniz?

      Sil
    3. Merhaba benimle iletişime gecermisiniz?

      Sil
    4. Merhaba, fitkizlar@gmail.com adresime mail atabilirsiniz ya da mail adresinizi bırakabilirsiniz.

      Sil
  4. merhabalar.benim sorunum son kilolarım.
    nerdeyse 3 kilo kaldı ideal kiloma ama ulaşamıyorum sonuca.
    daha az yemek yiyorum daha ağır egzersizler yapıyorum ama olmuyor.
    yardım ederseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. ben 15 yasindayım hic kilo veremiyorum 20 günde 10 kg vermem gerek ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 20 günde 10 kilo vermek kaç kilo olursanız olun çok yüksek bir hedef. Sağlığınızı tehlikeye atmamalısınız. Yediklerinize dikkat edip egzersizler yaparak metabolizmanızı da hızlandırmalısınız. Uzmanlar haftada 1-1,5 kilodan fazla vermeyi tavsiye etmiyor. Lütfen siz de doktor ve diyetisyeninize başvurun. 2-3 ay gibi bir sürede vermeyi hedefleyebilirsiniz mesela. İdeal kilonuza ulaşmanız dileğiyle, sağlıklı bir şekilde ama ;)

      Sil
  6. Boyum 1.73 kilomda 63kilo vermek istiyorum bir bayan olarak fakat step e gittim 2ay bacaklarım incelceğine kalınlaştı spor yaptığımdada kalınlaşıyor basenlerimden nasıl kurtulucam lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, bazen spor yaparken özellikle spor sonrasında yediklerimizi kaçırabiliyoruz. Eğer kilonuzda da artış olduysa bu süre içerisinde buna bağlayabilirsiniz. Ama, kilonuz aynı ya da daha azsa ve bacaklarınız kalınlaştıysa ancak o zaman yaptığınız sporun süre ve etki olarak ağır olduğunu düşünebilirsiniz. Programınızı değiştirmenizi tavsiye ederim. Basenlere yönelik olarak aşağıdaki videoyu deneyebilirsiniz:

      http://fitkizlar.blogspot.com/2012/11/evde-spor-kalca-ve-bacaklar-icin.html

      İyi sporlar;)

      Sil
  7. merhaba ben 11 yaşındayım ve 45 kiloyum boyum ise 147 ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Özge, günlük yediklerine dikkat edip aldığın kalori miktarını azaltman gerekir öncelikle. Tatlı, hamur işi, ekmek miktarını azaltarak başlayabilirsin. Porsiyonlarını küçültebilirsin. Eğer kendin yediklerini ayarlamakta zorluk çekiyorsan diyetisyenden yardım almanı tavsiye ederim. Egzersizlerle de hem metabolizmanı hızlandırırsın, hem de kilo vermeni. Yaşın çok küçük, hafif egzersizlerle başlamanı tavsiye ederim.
      Şanslısın ki, yaşın dolayısıyla metabolizman zaten çok hızlıdır, moralini yüksek tut, istersen kısa sürede kilolarını verirsin;)

      Sil
  8. Mükemmel bir yazı olmuş. Gerçekten kilo vermenin önündeki bütün yanlış yapılanları saymışsınız. Ben özellikle duygusal açlık konusuna da dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bana kilo vermek için gelen danışanlarımın büyük çoğunluğu günlük hayattaki problemleriyle başa çıkamıyor ve üzgün ya da stresli oldukları için yemek yiyerek bunlarla başa çıkmaya çalışıyorlar, diyetlerini sporlarını bu yüzden aksatıyorlar. Üstelik kilo verseler de verdikleri kiloları koruyamıyorlar. Bu konuda bir yazı okumak isterseniz: http://ebusepehlivan.blogspot.com/2013/08/verdiginiz-kilolar-geri-almamak-icin.html

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten çok kapsamlı bir yazı olmuş. Kilo vermenin önündeki bütün engellerden söz edilmiş. Ben bir de duygusal açlık konusuna da dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yapılan bir araştırmaya göre problem çözme becerisi olmayan kişiler günlük hayatta karşılaştıkları sorunlarıyla baş edemeyince aşırı yemek yiyebiliyor, diyetlerini ve sporlarını aksatabiliyorlar. Üzgünken çikolata tatlı yemek gibi. Bununla ilgili bir yazı okumak isterseniz: http://ebusepehlivan.blogspot.com/2013/08/verdiginiz-kilolar-geri-almamak-icin.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler Eda Hanım, çok güzel bir noktadan bahsetmişsiniz. Kilo verebilmek için de verilen kiloları almamak için de dediğiniz gibi öncelikle psikolojik olarak hazır ve güçlü olmak gerekir. Paylaşım için de teşekkürler.

      Sil
  10. kilo veremiyorum . 26 kilo fzlam var ysm 17 napabilirim yarimci olun bana diyetisyenede gittim hc bir fayda goremedim aksine dahada kilo aldim .

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, bazen fark etmeden yaptığımız ufak kaçamaklar bize çok yüksek kaloriler olarak dönebiliyor. Belki de bir yemek ve egzersiz günlüğü tutarak başlayabilirsin. Sonrasında da yediklerinden neleri azaltabilirsin, nasıl egzersizler ekleyebilirsin programına ona karar verirsin.

    Bu arada diyetisyene çok kısa süre gidip vazgeçmiş olabilir misin ya da verdiği diyete tamamen uyabildin mi? Bence diyetisyenden yardım alman çok faydalı olur yine de;)

    İstersen mail atabilirsin bana da günlüğünü. Egzersiz tavsiyesi istersen ne tarz şeyleri sevdiğine göre sana uygun bir program bulabiliriz.

    Yaşın küçük, metabolizman hızlıdır, kısa sürede farkı göreceksindir. Yeter ki kararlı ol ve motivasyonunu kaybetme! İdeal kilona sağlıklı bir şekilde ulaşman dileğiyle;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasl mail atacagim hic bilmiyorum yardimci oldugn icinde tskkur ederm . gnlugu egzrsizlerime yardmci olursan sevinirim :-)

      Sil
    2. Merhaba, mail atmayı öğrenmek istersen, mail hesabı nasıl açılır ve mail nasıl atılır anlatan iki video var aşağıda, izleyebilirsin:

      http://www.youtube.com/watch?v=vZYPEZ8lBcM
      http://www.uzmantv.com/gmailde-eposta-nasil-gonderilir

      Bu arada buradan da yorum olarak yazabilirsin; günlük kaç kalori harcadığını, gün içinde dayanamayıp ne gibi kaçamaklar yaptığını mesela:) Neleri azaltabilirsin onu inceleyebiliriz. Harcadığın kalori miktarını arttırmak için de yürüyüş, koşu gibi sporlar yapabilirsin. Ya da evde spor yapmak istersen blogumdaki videolardan yararlanabilirsin. Mesela aşağıdaki videolarla başlayabilirsin:

      http://fitkizlar.blogspot.com/2012/10/10-dakikalk-hzl-yag-yakc-egzersiz.html

      http://fitkizlar.blogspot.com/2013/09/evde-spor-19-dakikalk-hzl-yag-yakc.html?utm_source=BP_recent

      Yorumlarını bekliyorum;) Şimdiden iyi diyetler ve iyi sporlar;)

      Sil
  12. teşekkür ederim hersey için zyflarsam snn sayende olacak ve cok mutlu olucam :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Ben eminim zayıflayacağına ve güzel haberlerini bekliyorum;)

      Sil
  13. Merhaba ben 16 yaşındayım boyum 1.70 55 kiloyum ama basenlerim çok geniş ve belim çok ince. Orantılı olması için ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, boyunuz ve kilonuz çok sağlıklı görünüyor. Belin ince olması da hem güzellik hem sağlık açısından çok iyi. Kalça ve basen bölgesini sıkılaştırmak için bu bölgelere yönelik egzersiz tavsiye edebilirim. Aşağıdakileri deneyebilirsiniz:

      http://www.fitkizlar.com/2013/07/evde-spor-kalca-ve-bacak-sklastrma.html

      http://www.fitkizlar.com/2012/11/evde-spor-kalca-ve-bacaklar-icin.html

      İyi sporlar;)

      Sil
    2. çok benziyor vücutlarımız senle, ben de 1.67 ye 54 kiloyum ve aynı sorun bende de var. spor merkezindeki eğitmenime sordum sende kas yok o yüzden dedi, ağırlık kaldırman (pilates yapman) ve yağı kesmen lazım dedi ben deneyeceğim sen de dene istersen.

      Sil
  14. merhaba ben 20 yaşındayım boyum 1.65 ve kilom 58.9 oldu kilo aldım.üstelik yediklerime dikkat ediiyorum ve yemek düzenimdede bir değişiklik yok.ama kiloda veremiyorum.ne yapmam gerekir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer yediklerinizde hiç bir şey değişmediyse, hareketliliğinizde de değişiklik yoksa, mesela spor yapmayı ya da bir yerlere yürüyerek gitmeyi bırakmadıysanız kilonuzda artış olmaması gerekir. Değişiklik yokken kilo alıyorsanız, hormonal bir sıkıntınız olabilir. Mutlaka doktora başvurun derim.

      Bu arada, öncelikle yediklerinizi bir kaç günlüğüne kaydetmenizi ve kalorilerini hesaplamanızı tavsiye edebilirim. Bazen fark etmeden ufak şeyler atıştırırken tahmin ettiğimizden fazla yiyebiliyoruz:)

      Egzersiz yapmanızın ve yediklerinize daha fazla dikkat etmenizin mutlaka faydası olacaktır. Yoksa bir diyetisyene ve/ve ya doktora danışmanızı tavsiye ederim.

      İdeal kilonuza ulaşmanız dileğiyle;)

      Sil
  15. ben diyet yapsam veririm ama diyet yapamıyorum kendimi tutamıyorum sabah başlasam öğlen bişeylere saldırıyorum ki bu benım almama neden oluyo 165 boyundayım kilom 62

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki diyet yapayım derken bir öğünde gereğinden az, ya da tok tutmayan şeyler yiyor olabilirsiniz. Ya da belki sadece motivasyon eksikliğidir. Kendinizi motive etmelisiniz. İki durumda da bir diyetisyenden yardım almanız faydalı olacaktır. Önce kendinize inanın ve gerçekten isteyin ama;)

      Sil
  16. merhaba çok güzel bir blog tebrik ederim. 28 yaşındayım, 1,60 boyum var ve 80 kiloya yaklaştım çalışmıyorum sabaha karşı yatıp öğleden sonra uyanıyorum zayıflamak istiyorum. çok yemek yiyen biri değilim ama yemeyeceğim dediğim zaman daha çok yemek yemek istiyorum. nasıl ve nereden başlayacağımı bilmiyorum. akşamları yürüyüş yapmayı planlıyorum ama tek başına yeterli olmayacağını düşünüyorum. en büyük sorunum nereden başlamalıyım?

    YanıtlaSil
  17. Haklısınız, diyet psikolojisine girdiğimiz zaman çoğumuzda olur bu dediğiniz. Normalde yediğimizden de daha fazla yemek isteriz ilk zamanlar. Buna izin vermeyin, burada iradenizi kullanmanız gerekiyor. Kendinizi sağlıklı beslenme, sağlıklı ve fit olmaya odaklayın. "Yemek yemeyeceğim" diye düşünmeyin, "Sağlıklı besleneceğim" diye söyleyin kendinize. Bu şekilde olumlu düşünmek etkili olabilir. Zaten aç kalacağınız diyetleri değil, tok tutacak, ara öğünlerle acıkmanızı engelleyecek sağlıklı diyetler yapın.
    Kendinize kısa dönemli ve kolay hedefler koyun ilk başta. Kilo vermenin gözünüzde büyümesini engellemiş olursunuz.
    Yürüyüşe başlayın, çok güzel fikir. Yediklerinize de dikkat etmeye başladığınızda farkı hissettikçe, devamı daha kolay gelecek. Sandığınızdan daha kolay olacak kilo vermek, yeter ki başlayın ve devamını getirin. İdeal kilonuza en kısa sürede ulaşmanız dileğiyle;)

    YanıtlaSil
  18. Ben 16 yaşındayım, 59 kiloyum. Arkadaşım diyetisyene giderken bende girdim . 7 kilo fazlalığımın olduğunu söyledi ki zaten biliyordum. 10 kilo falan vermek istiyorum ben. O günden beri az yiyorum. Sabah khvaltısını oldum olası sevmediğim için ona çözüm olarak kuru kayısı biraz kuru üzüm 2-3badem yiyorum. Kötü mü yapıyorum? Öğlen okula salata götürüyorum. Eve gelince yarım paket diyet bisküvi yiyorum. Akşam da normal. Yemekten sonra bir şey yemiyorum. Ben bir yanlışlık göremiyorum ama var mı? Spora başladım. Haftada dört gün de oraya gidiyorum. Aslında yaklaşık 2 haftadır böyleyim ama hiç kilo vermedim. Oysa arkadaşım her haft 1-1 buçuk kilo verdiğinden bahsediyordu. O yüzden moralim bozuldu. :/ Yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle yaşın çok küçük ve metabolizman hızlıdır. İstekli olup dikkat ettiğin sürece kesinlikle kilo vereceksin, hemen moralini bozma. Saydıkların şeylerde çok fazla kalori alıyor gözükmüyorsun, ama aslında çok iyi olmayan bazı noktalar gözüküyor. En güzeli spora da başlamış olman, harikasın! Acele etme, biraz sabret ve bu arada da yaptığım şeylerde yanlış var mı diye kendini ve kilonu kontrol etmen çok güzel.
      Öncelikle en sağlıklı şekilde kilo vermen ve doğru beslendiğinden emin olmak için imkanın varsa arkadaşınla diyetisyene devam etmeni tavsiye ederim. Ama, bir kaç ipucu da vermek isterim işine yaraması ümidiyle.
      Kayısı ve üzüm aslında çok faydalı olsa da şeker ve kalori miktarı yüksektir, miktarına dikkat etmek gerekir, badem tok tutacak güzel bir seçim ama onlardan 2-3 tane yiyorsan sıkıntı olmayabilir. Öğlen salata ile yeterince doymayıp fazla acıkıyor ve gelince bisküviye saldırıyor olabilirsin. Salatanın yanında ızgara tavuk, et, sebze seçeneklerinden birini tüketebilirsin. Öğlen tok tutacak ama sağlıklı bir seçim yaparsan, akşam yediğin bisküviden de vazgeçebilirsin. Onun yerine ara öğünlerine meyve, süt, badem gibi şeyler ekleyebilirsin. Akşam yemeğinde de neler yediğin çok önemli tabii. Hem sağlıklı seçimler seçip hem de porsiyonlarına dikkat etmen gerekir.
      En kısa sürede ideal kilona ulaşacaksın, motivasyonunu kaybetmemen ümidiyle;)

      Sil
    2. tekrar merabaaa :) 1 buçuuk ay oldu sanırım ve ben istikrarlı bir şekilde devam ederek 53 kilo oldum. ve hatta spor yaptığım için de inceldim bayaa 34 bedene düştüm :) ancak şimdi de bir sorum olacak. ben aynı sporla ve beslenmeyle devam edersem 3 aya 48 kilo olabilir miyim, olursam koruyabilir miyim? boyuma göre ideal kilom 52 ancak ben 48 olmak istiyorum işte.. :) ideal kilonun altına düşmek imkansız mıdır* şimdiden teşekkürler :)

      Sil
    3. Merhaba, öncelikle yorumun ve güzel haberin için teşekkür ederim. Kilo vermene ve sağlıklı bir kiloya ulaşmana çok sevindim:)
      Zaten 34 bedene ulaştığını söylüyorsun, ideal kilonun altına düşmek tabii ki imkansız değil ama bu durumu desteklediğimi söyleyemeyeceğim:)

      İdeal kilona internetteki hesap sitelerinden mi hesaplıyorsun? Eğer öyleyse o kilonun altına düşebilirsin, ancak eğer 34 bedensen ve daha fazla zayıflamak istiyorsan bu durumda bir sıkıntı olabilir. Psikoloğa görünmende fayda olabilir.

      Boyunu öğrenebilir miyim? Böylece daha rahat bilgi verebilirim.

      Sil
    4. öncelikle hemen cevap verdiğin için gerçekten teşekkür edeerim. harikasın :) ideal kilomu diyetisyen söylemişti. boyum 162 bu arada.

      Sil
    5. Ben teşekkür ederim:) Bundan sonra artık sıkı bir diyet yapmaktansa belki hala diyetinde kaçırdığın şeyler varsa onları azaltmanı tavsiye ederim. Mesela ekmek, tatlı, makarna, pilav gibi şeyleri kesebilirsin. Meyveyi fazla yiyorsan onu azaltabilirsin.
      Ama artık bence asıl yapman gereken zayıflamadan çok sıkılaşmak ve güçlenmek için spor yapmak. Evde spor yapmak istersen bu sayfadaki egzersizlerden bir kaçını seçebilirsin. Mesela:

      Bacaklar için:
      http://www.fitkizlar.com/search/label/bacak%20egzersizleri

      Ve ya karın için:
      http://www.fitkizlar.com/2013/03/evde-spor-gobeginizi-eritmek-belinizi.html

      Ya da kısa kardiyo videolarını tercih edebilirsin:

      http://www.fitkizlar.com/2013/10/yeni-baslayanlar-icin-25-dakikalk.html

      İyi sporlar;)

      Sil
  19. merhabalar yaşım 26...boyun 163 ve kilom 90 iki kere anne oldum ve aldığım kiloları veremedim. 1 aydır koşu bandında 80 yada 90 dk tempolu yürüyorum.ortalama 450-500 kalori gösteriyor. diyet değilde yediklerimi azaltıım fakat görsel olarak fark var ama basküle çıktığımda sonuç aynı ne yapmam lazım 30 kilo vermem lazım.

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar, dediğiniz gibi ciddi kaloriler harcamanıza rağmen kilo veremiyorsanız ya yediklerinize biraz daha dikkat etmeniz, sağlıklı bir diyet yapmanız gerekiyordur, ya da metabolizmanız ve hormonlarınızla ilgili bir sıkıntınız olabilir. Eğer yediklerinize de dikkat etmenize rağmen bu şekilde devam ederse mutlaka doktora gitmenizi tavsiye ederim. İyi sporlar;)

    YanıtlaSil
  21. çok teşekkür ederim. yediklerimi dahata azalratak spora devam edeceğim...eğer bi fark göremezsem doktora gideceğim. sağolun...

    YanıtlaSil
  22. Merabalar 15 yaşındayım,boyum 148 kilom 46 göbeğimden kurtulmak istiyorum aynı zamanda boyum uzasında tabiki,okula otobüsle gidip geldiğimden pek yürüme imkanım olmuyor tüm gün gün parça parça toplasam 50 dk,okulda 66 merdiven çıkıyormuşum (saydım eheh) sabahleyin eti form müsliyi sütle içiyorum öğlenleri iki etimek arası peynir yada zeytin+ 100ml light yoğurt yiyorum,akşamsa genelde sebze,meyve 5 tane falan yiyorumdur tüm gün içinde, 50 mekik,makas hareketi falan yapıyorum.42 kilo ideal kilom ulaşmak istiyorum buna ve başladığımda 48 kiloydum.Son olarak ideal kiloma indiğimde eski alışkanlıklarıma geri dönebilir miyim haftada bi kere cips yada dışarı çıktığımda gözleme falan? ne düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladığım kadarıyla zaten diyetiniz iyi gidiyor ve kilo veriyorsunuz sanırım.
      Önceden çok fazla abur cubur ya da ekmek, pilav gibi kalorili şeyleri olması gerekenden fazla yiyorsanız, eski alışkanlıklarınıza geri döndüğünüzde verdiğiniz kiloları geri alabilirsiniz. O yüzden aslında sıkı diyetlerle değil sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirerek kilo vermek ve kiloyu korumak tavsiye edilir.

      Ama, bu hiç bir zaman kaçamak yapmayacaksınız demek değil, sadece dozunu bilmek gerek, arada kaçamak hepimizin hakkı:) Sağlıklı diyetler, mutlu bir yıl dilerim;)

      Sil
  23. Merhabalar.Öncelikle harika bir siteniz var tebrik ediyorum.
    Ben 16 yaşındayım 45 kiloyum ve 167 boyum var.Ancak basen genişliğimden şikayetçiyim.Her gün koşuyorum ve burada gördüklerimi her gün uyguluyorum ancak beslenmem yanlış sanırım.Ne tavsiye edersiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, her gün spor yapmanız, koşmanız çok güzel. Beslenme ile ilgili çok genel tavsiye isterseniz, öncelikle porsiyonlarınızı küçültebilirsiniz. Sağlıksız atıştırmalarınızın yerine daha sağlıklı seçenekler ekleyebilirsiniz. Günlük kalorinizi bir süre hesaplayarak ne kadar fazla kalori aldığınızı görüp ona göre azaltabilirsiniz.
      Eğer zorlanıyorsanız mutlaka bir diyetisyenden de yardım almanızı tavsiye ederim.
      Önce ama isteyin ve kendinize inanın;) En kısa zamanda ideal kilonuza ulaşmanız dileğiyle;)

      Sil
  24. meraba.ben 18 yasındayım,son senem ve 57 kıloyken hazırandan beri 62-63 kiloyum.sınav stresinden geceleri bişeyler atıştırıyorum,uyku duzenım bozuk ama kılo aldıkca daha da moralım bozuluyor.özellikle basen ve bacaklarım fazla,sıtenızden 10 dakıkalık yag yakma egzersizi ve bi on dakika da kendim mekik,makas,bisiklet tarzı spor yapıyorum.sizce işe yarar mı? etkisini ne kadar da gosterır? ve gece acıktıgımda abur cubur yerıne nelerı tercıh etmelıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ebru, 5-6 kilo çok fazla değil. Çoğu insan hayatınınbu tip stresli dönemlerinde 3-5 kilo alıp verebilir. Önemli olan şu anda olduğunuz gibi bunun farkına varıp rahatsız olmak ve eski kilonuza dönmeye karar vermek. Siz bunu zatenbaşardınız bile!
      Öncelikle gece geç saat atıştırmalarını bırakın. İlk başta zor gelse de bir kaç gün yemedikten sonra alışacaksınız. Gün içindeki atıştırmalarınızı da sağlıklı şeylerden seçin. Az miktarda badem, ceviz gibi kuruyemişlerden, ya da bir posiyon meyve (bir elma ve ya portakal vb. ), ya da bir bardak süt ve ya yoğurt gibi şeyleri tercih edebilirsiniz.
      Spor yapmak etkisini mutlaka gösterir. 10 dakikalık yapıyorsanız her gün yapmaya çalışın, ya da haftada 3 gün yaptığınız sporun süresini artırın derim. 2-3 hafta sonra etkisini fark etmeye başlayacaksınız.
      İyi sporlar ve sağlıklı beslenmeler:)

      Sil
  25. merhaba, ben 36 yaşında 1.64 boyunda 63 kilo , 2 çocuk annesiyim
    . fazlalıklarım sadece göbek , bel ve kol bölgemde... kilo vermeyi yememe dikkat ederek başarabiliyorum. 60 kilonun altına inemiyorum. haftada 2 gün 1 saat platese gidiyorum.. kollarım incelse daha zayıf görüneceğime inanıyorum. kol için olan videoyu izledim. ben bu hareketleri plateste 1 saat yapıyorum.kollarım için başka bir öneriniz olabilirmi....gerçekten beni iri gösteren en belirgin nokta.... şimdiden teşekkürler.. sitenize bayıldım. çok güzel ve doğru bilgiler var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gizem Hanım, teşekkür ederim güzel yorumlarınız için:)
      Pilates yapmanız çok güzel. Zaten farkı tüm vücudunuzda olduğu gibi kollarınızda da göreceksinizdir.
      Kol için iki video paylaşmıştım. Hangisini izlediniz bilmiyorum ama diğerine bakabilirsiniz:

      http://www.fitkizlar.com/2014/02/sk-kollar-icin-evde-yapabileceginiz-10.html
      http://www.fitkizlar.com/2012/10/10-dakikalk-egersiz-ile-sarkk-kollara.html

      Kol egzersizleri benzer olabilir ama yine de tekrar gibi de gelse faydalı olacaktır. İyi sporlar;)

      Sil
  26. Merhabalar, güzel yorumlarınız için çok teşekkürler:) Amacınız bir kaç kilo daha verip, 60 kilonun altına düşmek ise günlük yediklerinizden çıkarabileceğiniz şeyler var mı ona bakabilirsiniz. Zaten yediklerinize dikkat ederek kilo verebiliyormuşsunuz, bu süper! Belki bir iki dilim ekmek, ve ya meyve, ya da ufak tefek abur cuburlar gibi şeyleri eksiltebilirsiniz.
    Pilates ve kol egzersizleri vücudunuzun sıkılaşmasına ve incelmenize yardımcı olur. Düzenli yapabiliyor olmanız da çok güzel, tebrik ederim. Haftada bir ve ya iki gün daha kardiyo egzersizleri eklemenizi tavsiye ederim programınıza. Kollar için yaptığınız egzersizlere devam edebilirsiniz, şınav ve ya yarı şınav gibi hareketler de yapabilirsiniz.
    En önemlisi, kendinize dikkat etmeye ve spora devam edin;) İyi sporlar;)

    YanıtlaSil
  27. 19.maddeyi anlamadım. Kaslarımızı nasıl güçlendirebiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Şeyma, kaslarımızı güçlendirmek için spor yapmamız gerekir. Şınav, mekik, squat gibi egzersizler, ağırlık çalışmaları, pilates gibi egzersizler ile kaslarımızı güçlendirebiliriz. Sevgiler.

      Sil
  28. gerçekten çok güzel bir site teşekkürler. 8.sınıfa gidiyorum boyum 1,56 kilom 77 yıl sonu partisine kadar zayıflamam lazım ne yapabilirim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkür ederim. Yıl sonuna kadar çok uzun ve güzel bir vakit var. Sağlıklı bir diyet ve spor ile kısa sürede ideal kilona ulaşabilirsin. Yaşın küçük ve metabolizman hızlı, bunun tadını çıkar ve kendini yıl sonu balosunda güzel bir elbisenin içinde hayat et! Motivasyon için en güzel sebep;)

      Sil
  29. 12 yasindayim. Boyum 1.59 kilom 54. Aslında cevremdekiler kilolu gorunmediğimi söylüyor. Ama ben bacaklarımın kalın olduğunu düşünüyorum. Dans kursuna gidiyorum hergun spor yapmaya vaktim olmasada hergün dans ediyorum. Ama kilo veremiyorum. Bide şey var pilav makarna falan hiç yemiyorum. Bir ay yemedim şimdi de zaten tadı kötü geliyor bana. Ama pilav makarna yemesemde beslenmem kötü ve duzeltemiyorum. Fazla ekmek tuketmem. Sabah kahvaltı etmeye vaktim olmaz ama bir bardak süt ve bir elma yiyorum. Saat onikide ekmek arası ve ayran içiyorum. Ekmeğim fazla büyük değil. Saat üçte meyve salatası yapıyorum yoğurtla onu yiyorum ama arada bu salatanın sonrasında kek veya çikolata yediğim oluyor kendime engel olamıyorum. Aksam yemeginde çorba, salata ve ıspanak gibi sebze yemeği yiyorum. Ama kilom hep aynı. Yardımcı olabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, anlattıklarınızın ölçülerini bilmiyorum ama kek/çikolata dışında sağlıklı gözüküyor. Ama, eğer kilo veremiyorsanız mutlaka bir şeyleri eksiltmeniz gerekecektir. Belki yediğiniz porsiyonu küçülteceksiniz, belki de kek/çikolatayı hatta meyve salatasını ve ya yoğurdu çıkarmanız gerekecek. İsterseniz istediğiniz bir ikisini çıkararak bir hafta deneyin. Sonrasında daha fazla azaltabilir ya da devam edebilirsiniz. İyi diyetler.

      Sil
  30. Ya Bende Kilo vermeye başladım 25 günde 7 kilo vermiştim Ama sonra aburcubura yüklendim 15 günde o kiloları geri aldım hemde fazlasıyla yağ oldu. Diyete tekrar başladım sabah 2 yumurta zeydin domates yağsız peynir. öğlen:okulda oldugum için eti form yiyorum akşam mercimek çorbası yada bulgur pilavi yada bakla yiyorm kepek ekmeği de yiyorum çeyrek..2 gün oldu inşallah kilo weririm yaşım 16 spor okula yürüyorm okuldan eve yürüyorum basketbol oynuyorm bide evde şınav çekiyorm

    YanıtlaSil
  31. sabahları normal olarak kahvaltımı yapıyorum öğlen de okuldayken eti form yiyorm baska bir sey bulamıyorm ewe gidince mercimek yad abulgur pilavı yiyorum yada salata 2 litre falan su içiyorum kepek ekmekle yiyorm mercimeği abur cubur çok yerdim şimdi yemiyorm gazlı içeceklerden kaçıyorm spor yapıyorm eksik birşeyim warm ı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hasan Bey Merhaba, geç cevap verdiğim için öncelikle kusura bakmayın lütfen.
      Yazdıklarınız kadarıyla her şey çok güzel görünüyor, açıkçası sonuçlarını merak ettim. Umarım en kısa sürede sağlıklı bir şekilde ideal kilonuza ulaşırsınız. Sevgiler

      Sil
    2. Mrb ben 25 yasindayim 63 kiloyum ama 50 kilo olmak istiyorum.form caylari ictim olmadi zayflama ilaclari ictim olmadi ne yapmaliym yardimci olurmusunuz

      Sil
  32. merhabalar 22 yaşındayım 169 boyum ve 78 kiloyum spora ve diyete başladım bir haftada 2 kg 400 gr verdim sizce normal mi ve metabolizmamızın hızlı çalışması için su haricinde elmalı sirke içiyorum su balla karıştırıp faydası olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, bir haftada 2 kilo kilonuza göre gayet güzel gözüküyor. Sirke midenize zarar verebilir, lütfen doktorunuza danışmadığınız sürece içmeyin. Sağlık her şeyden önemli! Metabolizmanızı hızlandırmak için spor yapmayı deneyebilirsiniz;) İyi diyetler, sevgiler...

      Sil
  33. merhaba ben 13 yaşımdayım ve yaşıtlarımdan baya kiloluyum gün boyu hiç birş ey yemiyorum sürekli egzersiz yapıyorum sizce kilo verirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevde, gün boyu hiç bir şey yememek maalesef güzel bir yöntem değil. Hem bir süre sonra metabolizman yavaşlayacak, hem de daha önemlisi sağlığın zarar görecek. Üstelik yeterli enerjiyi alamadığın için egzersizlerin de yeterince efektif olmayacak.
      Eğer çok kilolu olduğunu düşünüyor ve sağlıklı bir diyet uygulamakta zorlanıyorsan bir diyetisyenden yardım al. Daha yaşın çok küçük, metabolizman hızlı ve istediğin kiloya sağlıklı yöntemlerle çok rahat ulaşabilirsin.
      İyi yöndeki gelişmelerini duymak isterim;)
      Sevgiler.

      Sil
  34. Merhabalar 182 boyunda 108 kiloyum. 125 kilo iken diyetisyene giderek 3 ayda 17 kilo verdim ve bu kiloya düştüm. Ancak hem diyete hemde spora dikkat etmeme ragmen 1 aydır kilo veremiyorum. Ve 17 kilo vermia olmama rağmen bel bölgemde incelme olmadi. Ne yapmalıyım. Simdiden Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haluk Bey merhaba, diyetisyeni sanırım bıraktınız şu an diye anlıyorum. Eğer öyleyse devam etmeniz tekrar kilo vermenizi hızlandırabilir.
      Bazen belli kilolardan sonra metabolizma yavaşlayabiliyor, bazen de yapılan diyetin ölçüsü zaten o kiloda harcanan kaloriyle uyumlu olduğu için bir yerden sonra bu tarz duraklamalar yaşanıyor. Diyetinizde biraz değşiklik yaparak ve yapabiliyorsanız koşu gibi kardiyo sporlarını programınıza ekleyerek kilo vermeye devam edebilirsiniz.
      Umarım ideal kilonuza en kısa zamanda ulaşırsınız. Sevgiler.

      Sil
  35. merhabalar , 1.83 boyunda 90 kiloyum ve 19 yaşındayım . 4 aydır düzenli olarak haftada 4 gün 3 er saat spor yapıyorum . buna rağmen sadece 8 kilo verebildim . benden az spor yapıp ayda 5 6 kilo verenler var . genel olarak beslenmemede dikkat ediyorum ama çok zor kilo veriyorum daha hızlı zayıflamak için ne yapabilirim veya zor kilo vermemin nedeni ne olabilir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Murat Bey, öncelikle verdiğiniz 8 kilo için sizi tebrik ederim. Evet, aynı sürede daha fazla kilo verilebilir ve siz de daha fazla kilo verebilirsiniz. Ama, önemli olan yerinizde saymıyorsunuz, kilo veriyorsunuz ve düzenli spor ile tahminim yağdan veriyor ve kastan kazanıyorsunuzdur.
      Kilo vermeyi hızlandırmanızın daha efektif yolu, spor miktarınızı artırmaktan çok yediklerinize daha fazla dikkat ederek ya da yaptığınız spor çeşidini daha çok kardiyo olacak şekilde ayarlamanızdan geçecektir.

      Yediklerinizi gözden geçirebilirsiniz. Daha fazla koşu, bisiklet, kardiyo egzersizleri vb. egzersizleri programınıza katabilirsiniz.

      Bu arada lütfen, motivasyonunuzu kaybetmeyin ve başkalarıyla kendinizi karşılaştırmayın. Herkesin metabolizması, beslenme şekli farklıdır. Ve siz zaten başarıyorsunuz. Kendi hedeflerinize bakın ve kendinizi ara ara ödüllendirmeyi unutmayın!

      Gelişmelerinizi duymak isterim mutlaka.

      İyi sporlar;)

      Sil
  36. Merhaba boyum 1.70 kilom ise 75.5 1 haftadır diyetteyim. 2 hafta önce 77.1 dim. geçen hafta 76.5 tim şimdi 75.5 im. Ama ben daha fazla gitmesini istiyorum. Aç olmadığım halde canım bir şeyler çekiyor. Ne önerirsiniz yardım edin lütfen çok kötü hissediyorum göbeğimden kurtulmak istiyorum. Bir de benim hiç basenim yok biraz olsa iyi olur. ne yapmalıyım ? yardım edin çıldırıcam :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melek Hanım merhaba, bence çok güzel bir ilerleme kaydediyorsunuz. Öncelikle kendinizi tebrik etmeli ve motivasyonunuzu kaybetmeden diyetinize devam etmelisiniz. Önemli olan hızlı bir şekilde zayıflamak değil, sağlıklı bir şekilde zayıflayıp verdiğiniz kiloları almamak.

      Açlık hissetmiyorsanız ve sadece alışkanlıktan dolayı canınız bir şeyler istiyorsa bu çok normal, kendinizi haftada iki haftada bir ufak atıştırma, ince bir dilim pasta gibi şeylerle ödüllendirebilirsiniz.

      Canınız çok fazla isterse de 8-10 tane badem gibi hem tok tutacak hem de az kalorili ve sağlıklı seçenekleri tercih edebilirsiniz.

      Squat tarzı hareketler kalçaları şekillendirir. Kalça ve bacak egzersizleri deneyebilirsiniz. Kilo verdikçe zaten göbek ve bel çevrenizdeki yağlarınızdan kurtulacaksınız ve sonrasında kalçanızın şekli de daha belirginleşecek. Vücudunuzu sevin ve kendinize inanın! İdeal kilonuza ve istediğiniz fiziğe ulaşacaksınız, biraz sabır;) İyi diyetler;)

      Sil
  37. merhabalar . 1,65 boyundayım 79 kiloyum 1 aydır diyet yapıyorum 15gün internetten uyguladım 15 gündürde lahaya diyeti yapıyorum ilk hafta 3 kilo verdim daha veremedim ne yapmalıyım acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Dilek Hanım, öncelikle bir haftada 3 kilo verdiren lahana diyeti ve ya benzeri diğer diyetleri desteklemiyorum. Söylediğiniz gibi kısa sürede kilo ve su kaybına neden olurken daha sonra kilo vermeniz durur hatta daha hızlı bir şekilde verdiğiniz kiloları alma ihtimaliniz de var. Lütfen acele etmeyin ve sağlıklı diyetlerle kilo vermeye çalışın. Mümkünse diyetisyenden yardım almanızı tavsiye ederim.

      Sil
  38. Merhaba,
    Blok super yazılar çok iç açıcı ve sizin tüm sorulara samimiyetle cevap vermeniz ayrıca tekdir edilecek bir durum elinize sağlık,
    5 gün önce diyetisyene gittim 11 ay önce doğum yaptığım için hala fazla kg bulunuyor: Doğumdan öncede çok zayıf değildim (boy:159 kg:60dı doğum öncesi şimdi kg 65) diyetisyen liste verdi ana ve ara öğünlerden oluşan az yemekli bir liste gerçekten de 5 gündür uyguluyorum ama maalesef kg kaybım olmadı kaçamaklarımda yok bu hafta da diyetisyenin istediği kan ve şeker testlerini yaptıracağım ama bu durum işin açıkcası moralimi bozdu, diyetisyen sporu daha sonra vereceğini söyledi, ben bir aydır evde 8 dak.lık karın egzerisizi dumble ile kol çalışıyorum onu da bıraktım 3 gündür. Beyaz çay önerdi onu da içiyorum ama bilemiyorum ilk defa egzersiz yapıyorum ilk defa diyetisyene gittim ve umutsuz oldum açıkcası. Her zaman balık etliydi ayrıca lisanslı yüzücülük yaptım 10 yıl ama şimdi bu fazladan toplamda 10 kg yu inanılmaz dert ettim help please :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Öncelikle diyetinizi bırakmamanızı ve biraz sabretmenizi tavsiye edeceğim. 5 günde kilonuza bakıp ümitsizliğe kapılmayın lütfen. Eğer 2 hafta sonra hala kilonuz azalmıyorsa ya da çok yavaş kilo veriyorsanız diyetisyeniniz zaten programınızı size göre değiştirecektir. Yeter ki diyetinize tamamen uyun.
      Çok sık tartılmanız da motivasyonunuzu bozabilir, haftada bir tartılmak daha iyi olacaktır.
      Kendinize inanın, pozitif olun ve sonucu düşünerek şimdiden mutlu olun;) Güzel haberlerinizi bekliyorum! Sevgiler.

      Sil
  39. Merhaba,
    Blok super yazılar çok iç açıcı ve sizin tüm sorulara samimiyetle cevap vermeniz ayrıca tekdir edilecek bir durum elinize sağlık,
    5 gün önce diyetisyene gittim 11 ay önce doğum yaptığım için hala fazla kg bulunuyor: Doğumdan öncede çok zayıf değildim (boy:159 kg:60dı doğum öncesi şimdi kg 65) diyetisyen liste verdi ana ve ara öğünlerden oluşan az yemekli bir liste gerçekten de 5 gündür uyguluyorum ama maalesef kg kaybım olmadı kaçamaklarımda yok bu hafta da diyetisyenin istediği kan ve şeker testlerini yaptıracağım ama bu durum işin açıkcası moralimi bozdu, diyetisyen sporu daha sonra vereceğini söyledi, ben bir aydır evde 8 dak.lık karın egzerisizi dumble ile kol çalışıyorum onu da bıraktım 3 gündür. Aslında 10 yıl lisanslı yüzücüydüm, tabi bırakalı seneler oldu da yine de fazladan 10 kg u verememek acaip takıntı haline geldi bende yardımlarınızı rica edeceğim help please.. ha buarada diyetisyen beyaz çay önerdi numarası nedir bilemedim ama

    YanıtlaSil
  40. merhaba ben esra 17 yasındayım 1.50 boyum var 80 kiloyum çok fazla yemek yemiyorum evde dans egzersizleri yapıyorum su içsem bile hemen karnım şişiyor kilo nedeniyle bel ve diz agrılarım oluyor kendimi yaşlı gibi hissediyorum hiçbirşeye hevesim olmuyor ve bu benim pisikolejimi de bozuyor yardımcı olursanız çook sevinirim :)

    YanıtlaSil
  41. Merhaba ben yağmur babamın hesabından yazıyorum kilo vermek istiyorum 14 yaşındayım ve 80 kiloyum kilomun cok fazla oldugunun farkındayım ve çevremden tepkiler alıyorum.Artık evdekiler 1 dilim ekmek yesem bana bakıyorlar.Daha once diyetisyene giderek hafif bir diyet uyguladım ve 8 kilo verdim.Ancak o zaman 72 kiloydum.Diyeti bıraktığımda bunun 2 katını aldığımı gördüm.Bu yüzden diyeti ömür boyu yapamayacağım için şimdi kilo verdiğimde tekrar bıraktığım zaman tekrar kilo almaktan korkuyorum.Amacım dış görünüşümü düzeltmek değil sağlıklı olmak henüz bir hastalığım yok ama olmasından korkuyorum.Yavaş ve kalıcı bir şekilde sporla kilo vermek istiyorum.Neler yapmalıyım? (Yazın yüzerek ve yürüyüş yaparak diyetimi destekleyeceğim.)

    YanıtlaSil
  42. merhabalar doğumdan sonra çok kilo aldım yaşım 26 boyum 155 kilom 77 yaz gelmeden ideal kiloma nasıl düşerim yardımlarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  43. merhabalar ben doğumdan sonra çok kilo aldım boyum 155 kilom 76 25 yaşımdayım ben yaz gelmeden ideal kiloma ulaşmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum iyi günler...

    YanıtlaSil
  44. merhabalar,
    Ben 7 8 aydır spor yapıyorum ve düzenli besleniyorum.16 kilo verdim ama son zamanlarda ne kadar spor yapsam da diyet yapsam da gram veremiyorum.Başlarda yavaşladı herhalde kilo vermem, normaldir dedim ama 1 aydır böyleyim. Son zamanlarda en fazla 300 400 kalori tüketmeye başladım belki az yersem yararı olur diye. Aslında bu şekilde zayıfladım açlık da hissettirmiyor iştahım da kapandı zaten hiç bir şey yemek istemiyorum şu aralar ama meğersem zararlıymış yağ yakmıyormuşuz. Sizce ne yapmalıyım? Ya veremiyorum ya da sağlıksız veriyorum.:( Yardım edin lütfen. Ve bir sorum daha olacak. Ben gün içinde az yiyorum ama dediğim gibi açlık hissetmiyorum enerjiğim keyfim yerinde metabolizmamı hızladıracak şeyler de yapıyorum yine de zararlı mıdır?

    YanıtlaSil
  45. Merhaba ;
    1.70 boyunda 84 kg, 31 yaşındayım 5 aydır spor yapıyorum 8 kg verebildim, her akşam spor yapıyorum 25 dk koşuyorum 15 dakika yürüyorum 20 dk ağırlık kaldırıyorum.günlük ortalama 500-600 kalori yakıyorum sadece spor yaparak..sabah kalvaltı yapmıyorum öğle meyve veya sandviç yiyorum akşam spor yaptından sonra birazcık yemek yiyiorum. çok yavsaş kilo veriyorum sizce nerede hata yapıyorum

    YanıtlaSil
  46. merhaba ben gnc nin iştah kesici bir ilacını kullanıyorum ve gerçekten işe yaradı. fakat aldığım kaloride gerçekten dünde 800lere kadar indi. kendimi hiç aç hissetmiyorum spor da yapıyorum. fakat bir yandan da yağ değil kas kaybediyorum diye endişeleniyorum. sizce nasıl bir yol izlemeliyim

    YanıtlaSil
  47. Merhaba ben 15yaşındayım boyum157 ama kilom 56ben çok rahatsız oluyorum ve etrafımdakilerde çok kilo almışın diyolar egzersizler yapıyorum ama yemeğe dayanamıyorum az yiyorum ama karnım aç olunca dayanamıyorum yiyorum fazlada yürüyüş yapmıyorum napmalıyım lütfn yardım edin

    YanıtlaSil
  48. Merhaba ben 15yaşındayım boyum157 ama kilom 56ben çok rahatsız oluyorum ve etrafımdakilerde çok kilo almışın diyolar egzersizler yapıyorum ama yemeğe dayanamıyorum az yiyorum ama karnım aç olunca dayanamıyorum yiyorum fazlada yürüyüş yapmıyorum napmalıyım lütfn yardım edin

    YanıtlaSil
  49. merhaba ben 11 yaşındayım 47 kiloyum 1.45 boyundayım kardeşimin sünneti var ama elbiseye sığamıyorum kilo vermek için ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  50. merhaba yaşım 22 boyum 1.58 civarı ama kg 77 bir aydır yediğim şeylere dikkat ediyorum şekeri kestim çavdar ekmeği yiyorum aralarda galete yiyyorum kaçamaklarım oluyo banada yardımcı olun lütfennnn

    YanıtlaSil
  51. ya banada bisiler soyleyin bari beni bel ve omuzlarim cok genis ve etli bi turlu zayiflamiyorlr

    YanıtlaSil
  52. merhaba ben cansu 21 yaşındayım 1.60 boyunda 60 kiloyum.Şu ana kadar hem 48-50 kilolardaydım düzensiz beslendiğimden dolayı yaklaşık 1 yılda 10 kilo aldım ve eski kiloma bir an önce dönmek istiyorum.yememe dikkat ediyorum ve hergün tempolu yürüyüş yapmaya çalışıyorum.görüntüde kilo vermiş gibi görünsemde tartıda aynı geliyorum ne yapmam gerekir sizce.ayrıca sabah kahvaltılarında müsli yiyorum iyi mi yapıyorum sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vücudunuz sıkılaştığı için daha zayıf görünüyor olabilirsiniz, bu da güzel bir sonuç. Yediklerinize de dikkat ettiğinizde kilo verebilirsiniz. Sabah kahvaltısında müsli yemeniz güzel, diğer öğünlerde ne yediğiniz de önemli tabii. Sevgiler.

      Sil
  53. merhaba.koşu bandı ile zayıflanabilir mi.nasıl kullanm gerekıyor.teşekkr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, tabii ki koşu kardiyo açısından çok etkili bir spor. Koşu bandında önce kendini çok zorlamadan hatta yürüyüş programları ile spor yapmaya başlamalısın. Başlangıçta yürüyüş ve koşuyu karıştırarak bir program yapmalısın kendine. Yavaş yavaş koşu miktarını, hızını ve süresini artırırsın. Kendini çok zorlamadan başlarsan devam etme ihtimalini azaltmamış olursun. Yürüyüş ve ya koşu, hangisi olursa olsun süre olarak minimum yarım saat olacak şekilde haftada en az 3 kez yapabilirsen, kısa sürede sonuç görmeye başlarsın. İyi sporlar;)

      Sil
  54. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  55. Merhaba, yaşım 32, 3 yaşında bir çocuğum var. 164cm boyundayım. Hamile kalmadsan önce 56 kilo iken, hamileyken 18 kilo aldım; ama sadece 10'unu verebildim. Son 2 yıldır kalan 8 kilo üzerimden gitmiyor. Yediklerime dikkat ediyorum, kısa bir süre işe yarıyor; ama ormal yemeye başladığım anda kilolar geri geliyor. Şimdi powerplate'e başladım, haftada 3 gün gidiyorum, çok enerji harcıyorum. Böyle bir durumda aynı yeme düzeniyle bile kilo verebilmem gerekirken, yememi de azaltmama rağmen kilo veremiyorum. 3 haftada sadece 1 kilo yağ verebildim, ve öylece kaldı. Metabolizmam durmuş gibi sanki, ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  56. selam 15 yaşındayım 60 kiloyum 1,62 boyundayım 55,50 kilo civarı olmak istiyorum bana ne önerebilirsiniz?

    YanıtlaSil
  57. Merhaba, 16 yaşındayım boyum 161 kilom da 55.Bir aydır diyet yapıyorum az az ve sık sık yiyorum, sporda yapıyorum fakat ayda sadece 1 kilo verdim ve bundan çok rahatsızım ayda 1 kilo çok az geliyor bana sizce ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  58. 17 yaşındayım kilom veremiyorum :( otuz kilo fazlam var ne yapmam gerekir ne olur yardım edin :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 17 yaşındasın ve ümitsizliğe kapılmak için çok gençsin Asrın! İstersen ve iradeni kullanarak düzenli bir beslenme ile ideal kilona ulaşabilirsin. Çok zorlamayacak sağlıklı bir diyetle 7-8 ayda istediğin kiloya ulaşabilirsin.
      Diyet yapmayı denedin mi? Diyetisyene başvurdun mu? Beslenmen hakkında biraz detay paylaşırsan yardımcı olmaya çalışayım.
      Kendine inanmalısın;)
      Sevgiler.

      Sil
  59. Merhaba ben 15 yaşındayım boyum 1.60 kilom 49 du göbek ve bel bölgemde yağlanmalar vardı pilatese başladım çok faydasını gördüm hala da öyle ilk başlarda 1 kilo vermiştim ancak şuan tartıldığımda 52 kilo olmuşum acaba kas kütlem arttığından olabilir mi çünkü yağlanmalarım fazlasıyla azaldı beslenme düzenim daha iyi sadece tatlıdan vazgeçemiyorum her zamanki gibi bu arada kardiyoyla beraber yapıyorum pilatesi Bi de şunu sorucam bunları bnm için zaman aralıklarına yayar mısınız kardiyoyu ne zmn pilatesi ne zmn yapmalıyım . Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kas miktarınız artmış olabilir tabii ki, ama bazen spor yapmak enerji harcattığı ve iştahı arttırdığı için yediklerimizin miktarını fark etmeden arttırabiliyoruz. Spor yaparken kilo almamak için beslenmemize de dikkat etmemiz gerekiyor.

      Haftada 3 - 4 gün spor yapıyorsanız, birer gün aralıkla pilates ve ya kardiyo yaparak kendinize program yapabilirsiniz. Kilo vermeye odaklanıyorsanız kardiyo programınızı artırabilirsiniz, sıkılaşmak ve güçlenmek için de pilates çok faydalı olacaktır.

      Sil
  60. merhaba ben 17 yasındayım 59 kilo cıktım tartıda ama kendimi cok kilolu hissediyorum 2 hafta önce diyetisyene gittim ama kilo veremedim acaba metabolizmam az calıştığı icin mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyunuzu da söyleyebilir misiniz? Diyetisyeninizin dediklerini uyguladıysanız, bu bilgiyi diyetisyeninize ilettiğinizde mutlaka diyetinizde bazı değişiklikler yaparak kilo vermenizi sağlayacaktır. Metabolizmanızın düzgün olup olmadığını diyete başlamadan diyetisyeniniz ölçmüştür diye tahmin ediyorum. Danışabilirsiniz tekrar bu konuda endişeniz varsa. Sevgiler.

      Sil
  61. Merhaba ben 14 yaşındayım boyum 165 cm kilom 60 15 günde 12 kilo vermem lazım yardımlarınızı bekliyorum ... kararlıyım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 günde tavsiye edilebilecek kilo maksimum 2 - 2,5 kilo olabilir. 12 kiloyu sağlıklı bir şekilde 3 - 4 ayda rahat bir şekilde verebilirsiniz. Bu süreleri uzun olarak düşünmeyin lütfen, vakit çok çabuk geçiyor. Önemli olan sağlığınızı kaybetmeden ve kalıcı bir şekilde zayıflamanız. Diyetinizde fazla olan şeyleri (ekmek, pilav, hamur işleri, çikolata, tatlı, vb. ) şeyleri çıkarıp hayatınıza biraz da spor (yürüyüş, yüzme, koşu, ip atlama, egzersiz videoları vb. ) ekleyerek ideal kilonuza ulaşmanız dileğiyle. Sevgiler.

      Sil
  62. Merhaba ben 17 yaşındayım boyum 168 kilom 57 kilo vermek istiyorum ama olmuyor 50 kilo olmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyetinizde fark etmediğiniz ve aslında kesmeniz gereken bazı şeyler olabilir, ya da metabolizmanız çok yavaş olabilir. Beslenmenizle ilgili detay paylaşırsanız neleri azaltabileceğiniz konusunda fikir vermek daha rahat olur. Sevgiler.

      Sil
  63. 7 kilo nasıl verebilirim yediklerime dikkat ediyorum ama hiç spor yapmıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo vermek için spor yapmak tabii ki şart değil ancak hem metabolizmanızı hızlandırması, hem de daha sağlıklı sıkı bir şekilde kilo vermeniz için tavsiye ederim. 7 kilo çok fazla değil, yediklerinize dikkat ettiğinizde, sağlıklı bir diyet ile 1,5- 2 ay içinde kilolarınızı verebilirsiniz. İdeal kilonuza en kısa sürede ulaşmanız dileğiyle.

      Sil
  64. Merhaba ben elif 8. sınıfa geçtim yaşım 14 60 kiloyum ve 12 kilo vermek istiyorum ve çok çalışıyorum ve 20 gün içinde vermem lazım çünkü düğün var ve yakınlarımın çoğu zayıf diyet yapmak beni mutlu ediyor söyliyim istedim ...

    YanıtlaSil
  65. Merhaba 12 yaşındayım ve 61kg 160cm boyum var .Artık sadece sabah kahvaltısında ekmek yiyorum . Haftada 2 gün 25 dk egzersiz yapıyorum . Onun dışında gündelik aktivitelere de başlıcam . Sizce kilo verebilir miyim ?

    YanıtlaSil
  66. Merhaba 12 yaşındayım ve 61kg 160cm boyum var .Artık sadece sabah kahvaltısında ekmek yiyorum . Haftada 2 gün 25 dk egzersiz yapıyorum . Onun dışında gündelik aktivitelere de başlıcam . Sizce kilo verebilir miyim ?

    YanıtlaSil
  67. Merhaba... Ben 13 yaşındayım , boyum 142 cm , kilom 48.Bir de ben kilo veremiyorum. Küçüklüğümden beri topluyum. Bu yüzden spor yaptığım zaman direk kasa dönüşüyor. Ailem de kilolu:(((
    Şimdiden teşekkürler... :)

    YanıtlaSil
  68. merhaba ben 23 yaşında 1.60 57 kiloyum zayıflamak istiyorum fakat ritim bozukluğu olduğu için egzersiz yapamıyorum gün boyunca oturarak çalışıyorum bana hızlı kilo verebileceğim bir diyet önerebilir misiniz ?

    YanıtlaSil
  69. 5 kiloyu ne kadar zamanda veririm.Ne yapmam gerek?

    YanıtlaSil
  70. Meraba ben büsra 18 yasindayim 173 biyunda 65 kiloyum vicudumda orantili kilo dagilimi yok bacaklarim cok kalin buda benim cok moralimi bozuyo spor yapamiyorm ama yediklerime dikkat ediyorm ama hic bi degisim yok 58 kiloolmk istiyorm metobolizma hizlandirici daha farkli neler onerirsiniz ve bacaklarimi nasil inceltirim cevremde alay konusu oldm lutfen yaedimci olun simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  71. 11 gundur diyetteyim abur cuburdan uzak duruyorum kalsiyumun kilo aldirmadigini ve fazla tukeltilmesi gerektigi icin biraz karnimda fazla aclik hissetigimde yogurt veya ayran tuketiyrum cokta asiri degil tabi.bol su iciyorum ve yasadigim yerde yürüyüş yapabilme imkanim olmadigindan evde günde 300 kere ip atliyorum tabi bunu arttrcm ilk hafta cadence 1,5 kilo verdim ikinci hafta 4. Gun ise bunun 300 gramini geri aldigimi gordum napmaliyim bilmiyorum bi yarim kilo bile versem bi hftada azimlencem ama book yavuz kilo veriyorum ve bu beni cook uzuyo napmaliyim bilmiyorum lutfen bana yardim edin cok uzgunum

    YanıtlaSil
  72. 11 gundur diyetteyim her seyi cok guzel bi sekilde yapiyorum abur cuburdan uzak duruyorum tuz şeker un herseyden fazlasından kaçınıyorum yürüyüş yapabilecek bi ortamim yok o yuzden evde günde 300 kere ip atliyorum tabi arttırcamda bu sayıyı kalsiyumun diyete pek zararı olmadığı icin çok karnim aç olduğu vakit yoğur yiyorum veya yemeklerin yanında da fakat asiriyada kacmiyorum ama 1 haftada 1,5 kilo verdim buna çok sevindim daha sonra ikinci haftanın dördüncü günü baktim 300 gram geri almisim ama inanin hiçbişeyden aşırırdık yapmiyrum gayet az yiyorum ama niye böle yavaş kilo veren biriyim bilmiyorum bol bol suyumu falanda iciyorum gluten bana yarim edin diyetimi bırakmayı bile düşündüm lütfen yol gosterin

    YanıtlaSil
  73. merhaba öncelikle bilgileriniz için teşekkür ederim benim sorunum 12 kilo verdim amabir aydır aynı kilodayım ve 1 cm bile incelme yok hergün 45 dk yürüyüş yapıyorum yürüyüşün 25 dk den sonra 40dk ye kadar koşuyorum son beşinci dksında yürüyerek bitiriyorum acaba yalnışım bumu öncesinde tempolu yürüyordum ara sıra mekik de çekiyorum su içmeme bitki çaylarıma vs... dikkatediyorum ama olmuyor moralim çok bozuk 18 aylık bebeği olan emziren bir anneyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, öncelikle emziren bir anne olarak diyet ve spor programınızda doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim. Fikir vermek için; eğer 12 kilo verdiyseniz ve şu anda duraklama dönemine girdiyseniz sebebi diyetiniz ve hareketlerinizle günlük harcadığınız enerji şu anki kilonuzda metabolizmanızla dengede olabilir. Ya da vücudunuz kendini savunmaya almış olabilir. Yani eğer daha fazla kilo vermek istiyorsanız, ya diyetinizde hafif bir değişiklik ya da egzersizlerinizde artışa gitmeniz gerekebilir. Her gün 45 dakika yürüyorsanız diyetinizde fazla gelen bir şey var mı incelemenizi tavsiye ederim. Ancak, belki de ideal kilonuza gelmiş olabilirsiniz bu sebeple önce boy, kilo ve yaşınızı paylaşırsanız daha fazla yardımcı olmaya çalışabilirim. Eğer metabolizmanızda bir yavaşlama olduğunu düşünüyorsanız bir endokrinoloğa görünmenizi tavsiye ederim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler.

      Sil
  74. Merhaba 102 kiloyum 16 yaşndayim kilo vermem lazim göyüslerim çok büyük ve göbek var sıkıldım resmen artık ne yapmam lazim nasil ederim bu kilolari veririm lutfen yardim edinn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fırat Can, yaşın çok genç ve aslında yediklerini azar azar azaltarak bile bir çok kişiye göre hızlı bir şekilde kilo verebilirsin. Zor olan şey sadece iradene hakim olabilmek, ki eğer istiyorsan sonunda ne kadar zayıf ve sağlıklı olacağını düşünüp kendini motive etmelisin. Porsiyonlarını küçült, ve tatlı, abur cubur, hamur işi, vs. gibi kalorili şeyleri önce haftada 1 e düşür. Ekmek ne kadar yediğine dikkat et ve zamanla azaltmaya çalış. Kendini zorlamadan her hafta yediklerini yavaş yavaş azaltıp, hareketlerini de yürüyüş vb. sporlarla artırırsan kısa sürede farkı görmeye başlayacaksın. Yeter ki kendine güven ve harekete geç;) Güzel sonuçlarını duyacağıma eminim;)

      Sil
  75. Merhaba 17 yaşındayım 1.68 boyundayım ve 92 kilodayım hep böyleydim aslında küçüklüğümden beri ve artık böyle sürmesini istemiyorum aslında hiç istemedim bir ara çok güzel kilo verdim 86 kiloya düştüm ama tekrar aynı kiloya döndüm spor yapmıyorum sevmiyorum da ama yine böyle okuldan geldiğim zaman yürüyorum tatlı şeylere meraklıyımdır ve çok yerim aşırı derecede ve bu kilolar yüzünden ailemle çok kavga ediyoruz belimden yukarısı çok iyi oradan sorunum yok ama basenlerim ve bacaklarım çok kalınlar bir türlü gitmiyorlar erimiyorlar ne yapmalıyım lütfen yardım edin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle tatlıyı haftada 1-2 ye düşürerek başlayabilirsin diye düşünüyorum. Ekmek çok yiyorasn günde 3-4 dilime düşürebilirsin. Pilav, makarna, hamur işi, abur cubur gibi şeyleri ya çok az miktarda tüketmelisin, ya da tamamen kesmelisin. Yürüyüş ya da evde egzersizler yapabilirsen de metabolizmanı hızlandırmış ve ekstra kalori harcamış olursun. İstersen günlük yediğin şeyleri paylaşırsan daha detaylı fikir vermeye çalışabilirim. Umarım en kısa zamanda ideal kilona ulaşırsın;) Sevgiler.

      Sil
  76. Merhaba ben tugce 68 kilodayim boyum 1.60 kilo vermek icin ne yapmaliyim cok zor birduumdayim yardim edin lutfen cevaplarinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tuğçe, sadece yediklerine dikkat ederek sağlıklı bir diyet ile fazla kilolarını verebilirsin. Porsiyonlarını yavaş yavaş küçültüp, ekmek, pilav, tatlı, çikolata vb. karbonhidratları azaltarak başlayabilirsin. Eğer programına biraz da egzersiz (yürüyüş, pilates, evde egzersiz videoları ile çalışmalar, koşu, yüzme vs.) ekleyebilirsen hem kalori harcayarak hem de metabolizmanı hızlandırarak kilo vermeni hızlandırmış olursun. Güzel gelişmeleri duymak dileğiyle;) Sevgiler.

      Sil
  77. Merhaba 17 yaşındayım boyum 1.70 kilom 75 şu zamana kadar aktif bir şekilde voleybol oynadım ancak sınav seneme geldiğim için egzeraizi bırakmak durumunda kaldım ders yoğunluğuyla yiyeceklerin ipin ucu kaçtı gittikçe daha çok kilo alıyorum bu beni strese sokuyor ve moralimi bozuyor evet bu sene bunu düşünmemeliyim ama kendimi oturup ağlarken buluyorum ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Turunculotus,
      Öncelikle, evet sınav zamanı çok kafana takıp ekstra stres yapman doğru olmaz, ama sınav bitene kadar istediğin kadar kilo al nasılsa verirsin de diyemeyeceğim:) Moralini bozma ve öncelikle kendine güvenerek aldığın fazla kiloları verebileceğine inan. Eğer arada vakit bulabilirsen hem kafanı da dağıtmak için dans etmek ya da yürüyüş yapmak gibi zevk alacağın bir sporu 20-30 dklığına yapabilirsin. Spor yapamasan bile en azından yediklerine dikkat edebilirsin. Ders çalışırken abur cubur yeme alışkanlığın varsa bırakmaya çalış. Atıştırmalarını ara öğün yerine de geçecek meyve, meyveli yoğurt ve ya süt, badem vb. kalorisi az ve sağlıklı şeylerle değiştirmeye çalış. Porsiyonlarını da biraz küçültürsen kendini strese sokmadan yavaş yavaş kilo vermeye başlayabilirsin. En azından bu süreçte daha fazla kilo almamış olursun. Ama, sıkı bir diyete girmeyi kesinlikle düşünme. Derslerine odaklanıp moralini bozmamaya bak, bu şekilde önemsediğine göre eminim eninde sonunda fazla kilolarını vereceksin;) Güzel haberlerini almak dileğiyle... Sevgiler...

      Sil
    2. Selam ben 15 yasindayim suan diyet yapiyorum gunde 1000kaloriyi gecmiyorum ve haftada 3 gun 3 saat spor salobunda spor yapiyorum ama 1 hafta oldu hic veremedim bana onerebilecegniz bir sey var mi ve sizinle ark olmak istiyorum idolunuzum ♥.

      Sil
  78. Meraba:) ben yagmur.diyete baslayali 10 gun oldu.kendimin diyetisyeniyim :) ben benzin istayonunda calisiyorum.yediklerime dikkat ediyorum cikolata ekmek cips kola vs kalorili besinlerden uzak duruyorum.motivasyon ekaikligim yok cunku cok kararliyim.Ha ekmek yedim 10 gun icinde 3 4 dilim belki daha az bi miktarda yemisimdir.Yalniz kahvaltimi biraz fazla yiyorum ya cok seviyorum kahvaltiyi.Bi simit yiyorum kahvaltida diger seylerden oglen yemegim var yine az ve ekmeksiz artik burda ne cikarsa.Bide bizim gece gunduz vardiyasi oluyo inanin zor bunyem alt ust oluyo gececiysem eger gecede yiyorum valla ama ddgm gbi az ve ekmeksiz mesela bugun bulgur ve turlu vardi.hareket ediyorum bi yarim saat falan turluyorum istasyon basit egzersizler yapiyorum harrkeyli kalmaya calisiyorum
    yalniz ben pek meyve sevmem salatayida sevmiyorum ama onuda yemeye,ozen gosteriyorum.Yani gece,olunca,karisiyo ama ddgim gbi yemek,yiyorum abur cubur degil gunde 2 litre su iciyorum.yalniz daha,kilo veremedim ve kabizlik problemim oldu bu yuzden mi veremedim yoksa alisma donemindemiyim beni bilgilendirirseniz cok sevinieim.

    YanıtlaSil
  79. Merhaba,

    Benim sıkıntım gece yemek yemem. Sabah kalktığım zamandan gece yatana kadar hç bir problemim yok ama gece açlığa dayanamayıp yemek yiyorum napmam lazım

    Şimdide tşk ederim...

    YanıtlaSil
  80. Merhaba,

    Benim rejimimde sabah hiç bir sıkıntım yok. Sadece gece kalkıp yiyorum . Diger saatlerde hiç bir problemım olmuyor. Ne yapmam gerek

    Şimdiden tşk ederim

    YanıtlaSil
  81. Merhaba,ben 13 yaşındayım 14'ümden gün alıyorum.
    Boyum 1.60 kilom 67.Bu durumdan çok rahatsızım.Geçen sene diyet yapmıştım,hiçbir sıkıntı yaşamadım gayet düzenli yapıyordum fakat nedensiz bir şekilde birden bıraktım.Spora başlıyorum arada ama onu da bırakıyorum. İdeal kilom 50-52.
    Lütfen bana birkaç tavsiyede bulunun.Ne yapmam gerekir? Ayrıca boyumunda uzamasını istiyorum.Bu yüzden basketbol kursuna da gideceğim.Sizce çok hırsla azimle spor ve diyet yaparsam kaç ayda ideal kiloma ulaşabilirim?
    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  82. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  83. Merhabalar,

    1.70 boyunda 61 kiloyum. Bir haftadır diyet yapıyorum. Günlük 1 bardak limonlu su ve 1 bardak yesil cay mutlaka içiyorum ve gün içerisinde aldıgım seker 1 tatlı kasıgından fazla değil. Asitli ya da sekerli hiçbir içecek içmiyorum. 2 dilim cok takıllı ekmek dısında da hamur işi tüketmiyorum, cok aktif spor yapabilen biri olmadıgım için 20dk hızlı ritimli dans ediyorum. Buna ragmen 1 haftada ancak yarım kilo verebildim. Metabolizmayı daha fazzla hızlandırmak için ne yapmam gerekir, hedefim yılbasına kadar 6 kilo verebilmek.Tavsiyelerinizi ogrenmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, geç cevap verdiğim için kusura bakmayın lütfen. Anlattıklarınız çok güzel gözüküyor, belki gün içinde diğer yediklerinizle ilgili değişiklikler yapabilirsiniz. Sonucunuzu merak ettim, biraz daha paylaşırsanız üzerinde konuşabiliriz. Sevgiler...

      Sil
  84. Merhaba. Ben 17 yasinda 57 kilo 1. 63 boyundayim. Hic mutlu degilim artik kilo verip kendime olan ozguvenimi kazanmak istiyorum. Saglikli beslenmeye calisicam ve haftada 3 gun zumba yapmayi planliyorum. Sizce nasil bir fikir ve ne kadar kilo verebilirim.(50 kilo olmak istiyorum). Yardimci olursaniz sevinirim..

    YanıtlaSil
  85. 16 yaşında 91 kilo 1.68 boyundaym insülin direnci var bende ilaç kullanıyorum 60 kiloya düşmek istiyorum glifor kullanıyorum ama unutuyorum bazen içmeyi acaba o yuzden mi kilo veremiyorum 60 kiloya düşmek hayalim bana yardım edin bilgi verin nplur

    YanıtlaSil
  86. 16 yaşındayım 1.68 boyunda 91 ki koyun insülin direnci var glifor kullanıyorum ama içmeyi unuttuğum için olsa gerek hic istahımı kesmedi ne yapmalıyım 60 kilo olmak istiyorum yemeyi kesince hiç yemiyorum ama dayanamıyorum yardım edin

    YanıtlaSil
  87. 16 yaşında 91 kilo 1.68 boyundaym insülin direnci var bende ilaç kullanıyorum 60 kiloya düşmek istiyorum glifor kullanıyorum ama unutuyorum bazen içmeyi acaba o yuzden mi kilo veremiyorum 60 kiloya düşmek hayalim bana yardım edin bilgi verin nplur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle doktorunuzun kontrolünde ilaçlarınızı düzenli içmenizi tavsiye ederim. Ek olarak takviye isterseniz, haftada 3-4 kez spor yaparak ve yediklerinize dikkat ederek kilo vermenizi hızlandırmak elinizde. En kısa zamanda sağlıklı kilonuza kavuşmanız dileğiyle. Sevgiler...

      Sil
  88. 13 yaşında 80 kiloyum ne yemem neler yapmam gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Alp, öncelikle gün içinde ne yaptığını neyi doğru neyi yanlış yaptığını bilmemiz gerekir. Porsiyonlarını küçültüp, hayatındaki sağlıksız şeyleri daha az kalorili ama daha sağlıklı ve besleyici şeylerle değiştirerek başlayabilirsin. Ve de en azından 2 günde bir en az yarım saatlik yürüyüş ya da evde egzersiz yaparak başlayabilirsin. Biraz daha detay paylaşırsan, belki biraz daha yardımcı olabilirim. Umarım en kısa zamanda ideal kilona ulaşırsın. Sevgiler...

      Sil
  89. merhaba ben kübra 21 yaşında iki çocuk annesiyim yeni doğum yaptım 4 aylık bebğim var emziriyorum çok sık olmasada ve 69 kiloyum fitnesse 1 ay oldu başlayalı ve sadece 1 kilo verdim boyum 165 zayıflamak istiyorum kilom durmadan inip çıkıyo anlamıyorum 72 ye yükseldiğide oluyo ne olur yardımcı olun nasıl beslenmem gerekiyor

    YanıtlaSil
  90. kilo vermek istiyorum 1 aydır fitness yapıyorum 1 kilo verdim oda çıkıyo anlamıyorum 164 boy 70 kilom var ne yapcam bilmiyorum yardımcı olurmusunuz?

    YanıtlaSil
  91. 1.85 boyundayim 109 kiloyum internetten baktım ideal kilom 93 mus ben bu kiloya nasıl düşebilir ve ne kadar zamanda 18 yaşındaydım polis olmam için 93 kilo ya dusmem gerek bana yardım edin lütfen

    YanıtlaSil
  92. merhabalar ben 13 yaşındayım 163 boyum 60-62 kilom yaşıtlarım benden kilolu gözüküyor fakat tartıldıgımızda ben agır çıkyorum elma diyeti yaptım göbek eridi bacak ve kalçalarımda inceldi sporda yaptım zayıfladıgımı düşünerek hevesli hevesli çıktım tartıya ama yine aynıyım ne yapmalıyım lütfen yazın acil cvp

    YanıtlaSil
  93. merhaba 23 yaşındayım 9 ay önce doğum yaptım şuan 75 kiloyum zayıflamak istiyorum ama emzirdiğim için ne yapmam gerek

    YanıtlaSil
  94. 14yasindayim 55 kiloyum 1.57 boyundayim 5 kilo vermem lazim.sabahlari kepekli tost oglen yemek yemiyorum aksam ispanakli yemek yiiyorum kilo verebilir miyim sizce siz nasil yapmami tavsiye edersiniz ?

    YanıtlaSil
  95. Merhabalar ,ben kizim 14 yasindayim boyum 1.58 ,85 kilodan 50 kiloya dustum cok az kalori aliyorum ama sonra doktorum normal yememi suelende ama yiyince normal hemen kilo yapti ve hic sagliksiz da yemiyorum ve sporumu cok yapiyorum haftada 4 yada 5 defa fitnesse gidiyorum 2 yada 3 saat spor yapiyorum 65 dakika tempolu yuruyusle tepelerde yuruyorum kosu bandinda 65 dakika cardio ve 30 dakika kosuyorum ama yinede bazi yerlerim sarkiyor en cok bacak uslerim ve gobekbulgeler ve bazende 52 yada 55 kiloya cikiyor cok korkiyorum ve neyi yanlis yaptigimi bilmiyorum lutfen bana yardimci olabilirmisiniz .

    YanıtlaSil
  96. Merhaba ben 16 yaşındayım boyum 1.61, kilom 54 ama hala kilolu olduğumu düşünüyorum az yiyorum saba öğle ikindi ve akşam ama aralarda kendimi bazen çok aç hissediyorum başım ağrıyo gözlerim kararıyo bazende acıkmıyorum biraz göbeğim var onu istemiyorum kendime zarar vericem diyede korkuyorum siz ne önerirsiniz ?

    YanıtlaSil
  97. 16 yaşındayım boyum 160 kilom 52 4-5 kilo vermek istiyorum kalori hesabı yapıp günlük sınırımı aşmamaya çalışıyorum haftada 3-4 defa spor yapıyorum ama yine de kilo veremiyorum yardımcı olur musunuz lütfen

    YanıtlaSil
  98. 15 yaşındayım 94 kiloyum çok rahatsızım yürüyemiyorum en fazla 5 saniye ayakta durabiliyorum doktorlar spor yap diyor anlamıyorki halimden çok yağlıyı,sizce napmalıyım

    YanıtlaSil
  99. merhaba benim 20 kilo fazlam var ve senelerdir kilo sorunum var artık piskolejim bozuldu . diyete başladım doktor verdi fakat spordan nefret ediyorum napmam gerek birde canım herşey istiyor kilomu veremicem diye korkuyorum..

    YanıtlaSil
  100. Merhabalar ben 19 yaşımdayım 162 boyunda ve 55 kiloyum benim kilom ne kadar yersem yiyim hep aynı kalırdı arkadaşlarım çok imrenirdi bu yıl üniyi başka şehirde okuduğumdan dolayı düzensiz beslendim 5 kilo aldım yaklaşık 1.5 2 aydır plates yapıyorum ve az yemeye çalışıyorum fakat 1 kilo ble veremedim kafayı yicem eskihalimi çok özlüyorum yardımınıza ihtiyacım var..

    YanıtlaSil
  101. Merhaba 2 cocuk annesiyim 90 kiloyum yaşim 26 boyum 1.63 gün boyu aktifim akşam 5 ten sonra bişey yemiyorum ama yinede dogumdan sonra kalan kilolari veremiyorum lütfen acil yardım az yiyorum gün boyu zaten hiç oturamiyorum ama ynede bu fazla olan kilolarımı veremiyorum simdiden tesekkürler

    YanıtlaSil
  102. Bir aydir diyetteyim,protein sebze et tavuk yesil fay tarcin suyu ,herbisiyi yapiorum, isim geregi 12 saat calisip bir dakka bile oturmaya vaktimiz yok,yeri gelio kosturuoruz, 25 yasindayim,65.5 kiloyum 3 ayda 50 olmak istiom ,fakat bir gram bile veremedim,hee bide spor yapmiyorum,isten gelince dusup kaliorum,uyku saatlerim aksam 11 sabah alti arasi,caresizim napmaliyim 😥

    YanıtlaSil
  103. Güzel bir paylaşım olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  104. 21 yaşindayim 54 kiloyum isitme engellim. 4 kilo daha vermek istiyorum. 4 senedir az yemek için cok dikkat ettim. simdi cok yemek yemeye basladim. az yemeye calistim ama olmadi halada cok yiyorum. sporda yapiyordum. yuruyus yapiyorum ve spor bisikleti biniyordum pekte zayiflyamadim. yeterince protein almadigim icin mi karnim ac oluyorum? yoksa dugusal aclik mi? ekmekte az yiyorum karnim doymamis gibidir tam anliyamadim bugun baya cok degistim duramamadan yemek yiyorum kendime aç hissediyorum lutfen bana yardimci olur musun?

    YanıtlaSil
  105. 16 yaşında 77 kiloyum.İnüsilin direncim var.Kilo vermek stiyorum ama nasıl vereceğimi bilmiyorum yardım edebilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  106. Merhaba. Bu güzel site için çok teşekkür ederim. Ben 15 yaşındayım. 1.70 boyun 75 kiloyum. 3 gün 9nce spora başladım hergün 500 defa ip ve kol bacak bel hareketleri yapıyorum.Aç olmasam bile sürekli yeme isteği geliyor ve kendimi tutamıyorum. Sizce ne yapmalıym ? Bide 1 ayda 5 kilo verebilir miyim ? Verebilirsem nasıl yapabilirim ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  107. merhabalar ben 18 yaşındayım 1.70 boyum var ama 83 kiloyum nasıl kilo verebilirim ???

    YanıtlaSil
  108. Merhabalar, 55kilo ve 159 boyundayım. Kilom birkaç gün içerisinde 2-3kilo değişebiliyor. Evdeki baskülde sorun olduğunu düşünüp eczanede tartıldım yine aynı durum. Sppr yapıyorum haftanın 5günü yarım saat tempolu yürüyüş ve 5 dk koşuyorum. Ayrıca, yemek yesem bile her zaman açım mesela bugün bir tabak enginar yedim yarım saat sonra bisküvi ve süt onun üstüne dayanamayıp puding yaptım. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim, doyamıyorum. İdeal kiloma göre 5 kilo vermem lazım 1.5 ayda nasıl bir program uygulamalıyım. Yardımlarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  109. Merhabalar, 55kilo ve 159 boyundayım. Kilom birkaç gün içerisinde 2-3kilo değişebiliyor. Evdeki baskülde sorun olduğunu düşünüp eczanede tartıldım yine aynı durum. Sppr yapıyorum haftanın 5günü yarım saat tempolu yürüyüş ve 5 dk koşuyorum. Ayrıca, yemek yesem bile her zaman açım mesela bugün bir tabak enginar yedim yarım saat sonra bisküvi ve süt onun üstüne dayanamayıp puding yaptım. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim, doyamıyorum. İdeal kiloma göre 5 kilo vermem lazım 1.5 ayda nasıl bir program uygulamalıyım. Yardımlarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tok karnına tartılırsan 2kilo fazla gösterir.

      Sil
  110. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  111. merhaba ben 33 yaşındayım 1,83 boy 93 kilo yum işim geregi sürekli direksiyon başındayım yani sabah kahvaltı öğle yemegi ve aksam yemeklerinden sonra sürekli hareketsizim ve kilo veremiyorum suanki göbek durumum rahatsız ediyor spr da yaptım ve suan haftada 3 4 gün yaklasık 4 5 km yürümeye çalısıyorum ne yapmam gerekli yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Spor yapmanız çok güzel, aynı şekilde devam etmeye çalışın. Ama, spor maalesef tek başına yeterli değil. Yediklerinize dikkat etmeniz ve porsiyonlarınızı küçültüp, tatlı, makarna, pilav vb. şeyleri diyetinizden çıkararak (yapamıyorsanız azaltarak) günlük kalori alımınızı sağlıklı olacak şekilde azaltmanız gerekebilir. Sevgiler.

      Sil
  112. 23 yaşındayım 1.70 boyundayım 55 kıloyum ama 52 kılo olmak ıstıyorum
    diyet yapıyordum spor salona gıdıyordm dikkatli ediyordum

    SABAH
    bi bardak kurt üzüm cay içiyordum 15 dk sonra
    KAHVALTINDA yulaf esmesi ve bı yumurta yıyordum yada form light bi ekmek , bi dilim light peynir ve bir domates satala yıyordum
    ÖĞLEN
    yıyemıyordum... (light meyvelı yogrut) yada (sütlü kahve ve 3 parcalı cıkolata) yıyordum
    AKSAM
    saat 5 bucukta satala yada ton balıgı yada satala yogrutu yada vd. yıyordum
    hemen spor salona gıdıp 3 saat te yapıyordum ama hergün gitmiyordum vaktım olunca gıdıyordum

    GECE
    yesil elma yada çilek yıyordum

    yinede kılo veremıyordum bı ay kaldı bı ay içinde kılo veremem lazım ne yapmalıyım yardımcı olur musun cok sevınırım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilonuz sağlıklı gözüküyor ve yedikleriniz de eğer porsiyonlar çok büyük değilse çok az kalori alıyor gözüküyorsunuz. Sporu 1-1,5 saatten fazla yapmanızı tavsiye etmem, onun yerine daha kısa süreli ama düzenli yapmanız daha etkili olacaktır. Kilo veremiyorum dediğiniz çok kısa süredeki sonuç olabilir, eğer değilse öncelikle bir diyetisyene başvurmanızı tavsiye ederim. Sizi ideal kilonuz ve sağlıklı bir diyet egzersiz programı hakkında bilgilendirecektir. Sevgiler.

      Sil
  113. ben 15 yaşındayım. boyum 1.57 kilom ise 67. kilo vermek istiyorum bana yardımcı olur musunuz. birde boyum ayaklarıma göre kısa. 40 numara giyiyorum ama boyum kısa işte. boyumla ayak numaramın bir bağlantısı var mı

    YanıtlaSil
  114. Merhabalar. Ben 19 yaşındayım 63 kiloyum. Ne yaparsam yapayım Göbek bölgemdeki yağı veremiyorum. Küçüklüğümden beri simit gibi :(( sadede yanlarım ve göbeğim var. Veremiyorum. Diyet yapıyorum. Günde 500-750 kcal beslenmeye çalışıyorum biraz proteinli + yemekten 1.5 saat sonra 1 saat koşuyorum ve koştuktan sonra sadece yoğurt yiyip uyuyorum. Ben nerede hata yapıyorum ? Ya kurtulmak istiyorum artıkkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle günde 500-750 kalorilik bir diyet sağlıklı değildir. Hem sağlığınıza zarar verirsiniz hem de zayıflasanız dahi kaslarınızdan kaybetme riskiniz çok fazla. Kalori hesabını mutlaka yapmanızı tavsiye ederim ama uzmanların sağlıklı bulduğu minimum günlük kalori miktarı 1200 kaloridir. Diyetinizi daha sağlıklı bir diyetle değiştirin koşuyu da haftada 3 ve ya 4 kez yapın. Eğer bunlara rağmen kilo veremiyorsanız mutlaka diyetisyen ve doktora danışmalısınız. Metabolizmanızı etkileyen bir rahatsızlığınız olabilir. Sevgiler.

      Sil
  115. 16 yasındayım boyum 1.82cm kilom 96.7 1 hafta önce spora basladım yediklerime dikkat ediyorum 2 gün spora gidip 1 gün gitmiyorum ne zaman kilo vermeye baslarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı kişilerde tartıdaki fark hemen bir hafta sonunda bazı kişilerde ise biraz daha uzun sürede gözükmektedir, ancak bir hafta sonra fark görmezseniz bile en azından 2-3 hafta dikkat ederek devam etmeniz gerekir. Eğer hala zayıflayamıyorsanız, yediklerinizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Eğer sıkı(ama sağlıklı) bir diyet ve egzersizler sonrası kilo vermekte zorlanıyorsanız bir diyetisyene ve doktora başvurmanız gerekebilir.
      Sevgiler.

      Sil
    2. Slm ben 16 yaşındayım 58 kiloyum ve boyum 1.63 cm diyet yapıyorum ama hiç bir gelişme alamadım ayrıca haftanın 3 günü spor da yapıyorum ama hala basenlerimden kurtulamadım benim ne yapmam lazım ☹

      Sil
  116. Ben 10 yaşındayım boyum 1.53 kilom 60 arkadaşlarım dalga geçiyor ve çok üzülüyorum ne yapmalıyım :(

    YanıtlaSil
  117. Kilo vermeye çalışıyorum evde egzersiz yapıyorum ve günde net 35 dakika yürüyorum ama kilo vermem durdu yemeklerime de dikkat ediyorum üstelik.Kilo vermememin sebebi evde yapmış olduğum sıkılaşma hareketleri olabilir mi? Sıkılaşma hareketleri kiloyu tamamen vermeden yapılırsa kilo verimini yavaşlatır veya engeller mi? Eğer sıkılaşma hareketleri yüzünden kilo veremiyorsam değişik egzersizler yapmayı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  118. Merhaba ben rabia 16 yaşındayım ve 1.66 boyundayim fakat 63 kiloyum çok az iri kemikliyim herkes gayet fit olduğumu söylüyor fakat baldir ve bel bölgesinde yaglanma var en çokta baldirda stajer hemşireyim 40 gunde 53 kilo olmam lazim lütfen yardimlarinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  119. merhaba ben seyhan 1.76 boyundayım ve kilom 75.4 kilo vermek istiyorum ama korkuyorum metabolizmam altüst olur ve birdaha hiç kilo veremem hep aynı kiloda kalırım diye ne zaman diyete başlasam ailem sen şişman değilsin zaten diye diye ümidimi kırıyorlar ne yapmalıyım nasıl kilo vermeliyim

    YanıtlaSil
  120. merhaba ben seyhan 1.76 boyundayım ve kilom 75.4 kilo vermek istiyorum ama korkuyorum metabolizmam altüst olur ve birdaha hiç kilo veremem hep aynı kiloda kalırım diye ne zaman diyete başlasam ailem sen şişman değilsin zaten diye diye ümidimi kırıyorlar ne yapmalıyım nasıl kilo vermeliyim

    YanıtlaSil
  121. 166 boyunda 68 kiloyum 3 haftadır günde iki kez 5 er kilometre yürüyorum birer saat diyet olmasa da yediklerine dikkat ediyorum ama sadece 1 kilo verebildim en azından 2 3 kilo bile veremedim bu kadar emeğe rağmen insülin direnci de yok neden veremiyorum nerde yanlış yapıyorum anlamıyorum

    YanıtlaSil
  122. merhaba 15 yaşındayım boyum 170 kilom 72 kendime uygun diyet bulamıyorum veya diyet uygulayamıyorum demeliyim sürekli aklım çikolatalara cipslere kayıyor engel olamıyorum yaz tatillerinde 1 2 saat koşu ve yürüyüş yapıyorum okul voleybol takımındayım fakat bu kadar spor yapmama rağmen düzensiz beslenmek beni mahfediyor farkındayım bu yüzden diyet programı önerebilirmisiniz ?

    YanıtlaSil
  123. Ben 9 kilo verdim boyum 170 51 kiloyum suan fakat fazla yememe rağmen kilo veremiyorum hatta aldım bile napmalıyım😔😔

    YanıtlaSil
  124. Diyetisyen kontrolünde ilk hafta 3 kilo verdim. Toplamda 20 kilo vermem gerekiyor. Listeye neredeyse harfi harfine uyuyorum. Ama çok yemek yiyorum tüm gün midem tıka basa dolu ve 3 kilo verdiğimi hissetmedim. Bu psikolojik mi?

    YanıtlaSil
  125. merhaba ben 13 yaşındayım diyet yapmıyorum ama dikkat ediyorum 8 kaşık yemek yiyorum şekeri nerdeyse bıraktım tuz zaten keza ben günlük 1 saat yürüyüş yada 30-60 dk spor yapıyorum sizce siz ne önerirsiniz ne kadar spor ne zamanlar ve ne kadar hangi hareketleri yapayım lütfen cevabınızı bekliyeceğim bu arada 151cm 54 kiloyum ve bölgesel yağlarım var

    YanıtlaSil
  126. Merhaba ben 16 yasindayim boyum 165 70 kiloyum haftada 4 gun 1er saat step plates ve kondisyona gidiyorum bunun haricinde hicbirsey yapmiyorum surekli evdeyim kendimi motive etmeye çalışıyorum ama surekli moralim bozuluyor okuldaki arkadaslarimda biraz kiloma laf ediyor 1 ay icinde 63 e falan dusmek istiyorum sizce nasil motive olurum ve moralimi nasil duzeltebilirim

    YanıtlaSil
  127. 77 kilodan 72 ye düştüm 2-3 ay gibi bir sürede aynı zamanda sporcuyum kaslı bir yapım da var fakat en az 65 olmam gerekiyor veremiyorum. Fiziğim kilomun çok çok altında görünüyor herkes de böyle söylüyor yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  128. Merhaba ben 13 yaşındayım 76 kiloyum 164 boyundayım ne yapmam lazım?

    YanıtlaSil
  129. Ben 14 yaşındaym 1,61 boym ve 65 kiloyum ne yapmam lazm

    YanıtlaSil
  130. Merhaba ben13 yasindayim ve 49 kiloyum sizce kilom normalmi spor yapiyorum ekmek cok fazla tuketmiyorum ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  131. Tip ogrencisiyim,sürekli oturup ders calismamiz gerekiyor,gün içinde evden okula gidip gelirken yalniz hareket ediyorum o da 3-4saat,10kilo vermem gerekiyor(164-60kiloyum)ne yapmaliyim,diet tavsiyeniz nedir,yardimci olabilir misiniz,istahim stresten dolayı çok acil bu aralar?

    YanıtlaSil
  132. merhaba 21 yaşındayım 167 boy 53 kiloyum fakat belim aşırı kalın sadece belimi inceltmek istiyorum ne yapmalıyım
    90-71-90 ölçülerim de .ayrıca bir de simit bölgem oldukça fazla duruyor.

    YanıtlaSil
  133. merhaba ben düzenli olarak haftada 4 gün spor yapıyorum fakat akşam geç geliyorum spordan genelde yoğurt yiyorum sizce doğrumu

    YanıtlaSil
  134. merhaba ben 17 yaşındayım.1.72 boyundayım.63 kiloyum.bacaklarım çok kalın.ne yapsam gitmiyor.Evden okula aç karnına 20 dakika yürüyorum.okulda yemek yiyorum.saat 12 de öğle yemeği yiyorum.Dönüştede 20 dk yürüyorum.çok fazla su içiyorum.hiçbirişe yaramıyor ama cevaplarsanız acil sevinirim

    YanıtlaSil
  135. merhaba ben serenay 11 yaşındayım boyum 1 60 ve 85 kiloyum bu durum benim psikolojik sağlığımıda etkiliyor aslında sağlıklı bir şekilde 1 haftada 5 kilo hızlıca verebilirim hatta daha fazla hıp hızlı kilo verebiliyorum 30 kilo vermem lazım ne zaman diyete başlasam bir aksilik çıkıyor mesela diyete başladım 2 günde 3 kilo verdim spor falan yapmadan kuzenim geldi evde tatlılar börekler pişiyor o gözümün önünde abur cubur yiyor bende yemek zorunda kalınca 5 kilo olarak geri döndü bana yani spor da yapamam şartlar uymuyor diyet yapmaya kalkışsam olmuyo terslik çıkıyo artık yürüğüş ve diyet lafı duymak istemiyorum ama ben bu halde hep kötü durumdayım anneannem bile benle herkesin önünde dalga geçiyor yani bi akıl verin bana ne yapıyım doktoramı gidiyim çünkü kimse kilo verme isteğimi dikkate almıyor doktor mu liste versin çünkü bana kimse destek olmuyor ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  136. Merhabalar 18 yaşınayım 173 boyum var ve 68 kiloyum son senem üniversiteye hazırlanıyorum ve dolayısıyla oturuyorum spor yapamıyorum ama aynı zmanda mezuniyet var mayısta nasıl zayıflayalirim sabahları normal kahvaltımı yapıyorum haşlanmış yumurtayla öğlen ise sebze yemeğe makarna tarzında oluyo akşamlarıda bu şekilde yiyorum ama bazen aburcunur yiyorum sınavlar kötü geçince falan nasıl kilo verenilirim

    YanıtlaSil
  137. Merhaba 18 yasindayim boyum 1.57 kilom 48 basenlerim ve bacaklarimdan zayiflamk istiyorum yardimci olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  138. Ben aleyna 14yasindayim ben küçüklükten beri sismandim ama diyet yapmaya karar verdim ve diyet yaparak 29kilo verdim 3ayda boyum 1,58 kilom 59 şuan ama ben hala zayifliyorum ve 55kiloya düşmek istiyorum

    YanıtlaSil
  139. Merhaba.ben 49 kiloyum boyum 162 aslinda gayet ideal bir kilom var.fakat bu kadar zayif olmama ragmen ust kol bolgelerimde incelme hic yok.askili falan giydigimde direkt goze carpiyor hos durmuyor nedeni ne bunun.bendemi bir tuhaflik var

    YanıtlaSil
  140. Merhaba, yazınızı şimdi okudum. Öncelikle ben 14 yaşındayım. Boyum 1.64, kilom ise maalesef 74. Eskiden zayıftım fakat annem ve babam boşandıktan sonra kilo almaya başladım. Bizim ailede aslında zayıf kişiler yok denecek kadar az. Geçen yıl diyetisyene gitmiştim ve üç ayda 10 kilo vermiştim. Şimdi hepsini tekrar aldım :/ Artık görüntüm yüzünden dışarı çıkmak istemiyorum, arkadaş edinemiyorum, dahası sevdiğim kişiye açılamıyorum. Özgüvenim yerle bir olmuş durumda. Ne zaman ailecek toplansak kilo problemim gündemde. Okulda gündemde. Her yerde bu sorunum yüzünden tökezliyorum. Yardımınıza ihtiyacım var. Zayıflamak istiyorum. Gerçekten istiyorum bunu. Fakat diyetisyenler beni geriyor. Bu seferde böyle bir çaba içerisinde olduğumu bilenler "Kaç kilo verdin?" Tarzı sorularla beni bunaltıyorlar. Yardımınızı bekleyeceğim. Şimdididen teşekkürler...

    YanıtlaSil
  141. Merhaba 1. 59 boyum var 58 kiloyum ama daha zayıf bir vücuda sahip olmak istiyorum bundan bir kaç sene önce 80 kilo kadar vardım kendi çabalarımla az yiyerek zayifladim ama su an kilo veremiyorum artık günlük çok olmasada egzersiz yapıyorum zaten çok da yemiyorum bende takıntı cin fazla aynaya her baktığımda kilo ma bakıyorum veremeyince stres yapıyorum ne yapabilirim?

    YanıtlaSil

Yorumunuzu girin.