20.11.15

Zayıflama Yöntemleri : Zumba Dansı! Zumba Nedir ve Nasıl Zayıflatır?




Zumba
Zumba ile zayıflayabilir miyim?  

 

Rutin bir egzersiz programı ve ya uzun süredir devam eden bir diyetten sonra kilo vermeniz duraklama dönemine girebilir ve zayıflamanız durabilir ve ya yavaşlayabilir.  Bu tip durumlarda zayıflamak için alternatif ve aynı zamanda eğlenceli bir yol bulmak isteyenlerin imdadına Zumba yetişebilir.

Latin danslarını taban alan ve dansı çeşitli aerobik hareketlerle birleştirerek eğlenceli bir zayıflama yöntemi sunan Zumba son 10 senedir de en popüler sporlardan biri haline geldi. Çok fazla kalori yakılmasını ve dolayısıyla hızlı zayıflamayı sağlaması, buna ek olarak da çok eğlenceli olması ile spor salonlarında gözde bir program olduğu kadar evde de internet üzerinden videolarla yapılabildiği için evde sporun da gözdelerinden biri oldu.

Zumba ile kaç kalori yakabiliriz? 

 

 Zumba 

Yakılan kalori miktarı bildiğiniz gibi her sporda kişinin metabolizmasına (yaş, cinsiyet, kilo, kas miktarı, vb. ) bağlı olarak değişiyor ve Zumba çalışmasının yoğunluğu ve hareketliliği de programdan programa farklı miktarda kalori yakılmasına sebep olabilir. Ancak, ortalama 1 saatlik bir zumba dansı dersi sırasında ortalama 300 ile 600 kalori arasında kalori yakılıyor. Bu da ciddi yüksek bir kalori harcama oranı. 

Zumba'nın faydaları nelerdir?

 

Zumba'nın avantajlarından biri terleterek kalori yakımını arttırması ve zayıflatmasının yanında vücuttaki bütün kasları çalıştırması. Zumba kardiyo ağrılıklı kalori ve yağ yakımına odaklanan bir spor olmasının yanında aslında bir yandan sıkılaşma ve kasları güçlendirme anlamında da çok faydalı. Bunun kanıtı olarak da günümüzde Zumba ile zayıflayan bir çok başarı öyküsü de artık nette rahatlıkla bulabiliyoruz.

 Zumba spor salonlarını ve klasik sporları sevmeyenler için de alternatif!

 

Zumba


 Dans dersleri zaten eğlence üzerine kurulu spor dersleri. Zumba da hem dans edip hem kilo zayıflamak isteyenler için ideal. Artık spor salonlarına ek olarak belediyelerin sanat evlerinde bile zumba dersleri başladığını duydum bu da çok sevindirici bir haber. Siz de belediyenin sanat evlerinde ücretsiz olarak ve ya cüzi ücretlerle zumba yapabilirsiniz. 

 

Zumba'da hangi danslar var?

 

Zumba da değişik danslardan alıntılar var, bu danslardan en bilindikleri:
  • Salsa
  • Merenge
  • Mambo
  • Filamenko
  • Cha-cha-cha
  • Samba
  • Oryantal
  • Hip-hop
  • Tango

 

Hızlı zayıflamak için başlangıç seviye Zumba dans dersi videosu!  

 


Zumbadan bu kadar bahsetmişken sizinle başka bir zumba dansı videosu da paylaşayım. Zayıflama amaçlı zumbaya başlamak isteyenler için de ideal olacak 45 dakikalık bir zumba programı yapmak isterseniz aşağıdaki videoyu beğeneceğinizi düşünüyorum.



İyi danslar, iyi eğlenceler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu girin.