4.12.15

Zayıflama Yolları: Kilo vermek İçin Günde Kaç Km Yürümeliyim?

Zayıflamak için yürüyüş
Zayıflamak İçin Yürüyüş

Yürüyüş yaparak zayıflamak isteyenler için "Ne kadar yürümeliyim?" sorusunun cevabı!

Zayıflamak için bir çok yöntemimiz var aslında, her gün yeni yeni spor çeşitleri çıkıyor. Fitness salonları, egzersiz videoları, iphone uygulamaları, ip atlamak, pilates, zumba, koşmak, hatta içimizden geldiği gibi dans etmek bunlardan sadece bir kaçı.

Bütün bunların yanında yürüyüş yapmak en eski zayıflama yollarından biri olsa da hala en iyilerinden diyebiliriz. Hem sağlık açısından en az riskli olan hem de hemen hemen herkesin rahatlıkla yapabileceği,masrafsız bir spor. Düzenli yapıldığında zayıflamak ve kilo vermek için de, sıkılaşmak için de yürüyüş yapmak çok etkili.
 
Siz de eğer kilo vermek istiyorsanız ve yürüyüş yaparak zayıflamayı kafanıza koyduysanız ilk öncelikle bir adımsayar (pedometer) almakla işe başlayabilirsiniz. 5 TL den başlayan çok uygun fiyatlara bulabilirsiniz. İphone ve ya Android telefonunuz varsa uygulamalarını da indirebilirsiniz bedavaya ve telefonunuzu kullanabilirsiniz adımsayar olarak.Adımsayar ile ne kadar yürüdüğünüzü kaydederek, kilo vermek için ne kadar daha fazla yürümeniz gerekir hesaplarsınız. Hem de kendinizi motive edebilirsiniz böylece.
Ne kadar zayıflamak için kaç kilometre yürümeniz gerektiğini öğrenmek için öncelikle şu anda günde ne kadar adım attığınızı bilmekte fayda var. Böylece adım sayınızı ne kadar artırmanız gerektiğini ya da kaç km daha yürümeniz gerektiğini hesaplayabilirsiniz.

1 km yürümek için atılan ortalama adım sayısı ise yaklaşık 1250 adımdır ve yaklaşık 60 kalori harcarsınız.

Ortalama 6 km/saat hızla tempolu bir yürüyüş yaparsanız, bir saatte 360 kalori harcayabilirsiniz. 1 kilo verebilmek için fazladan harcamanız gereken kalori miktarı 7200 kaloridir. Dolayısıyla bu tempoda 20 gün yürüdüğünüz zaman 1 kg verebilirsiniz. Ancak, düzenli yürüyüşle metabolizmanız hızlanacağından, bu sebeple de günlük ortalama 200 kalori daha fazla yaktığınızı düşünürsek, 12 günde 1 kg verebilirsiniz! Üstüne bir de bonus olarak günlük yediklerinizden de 360 kalori azalttığınızı düşünelim! 8 günde bir kg zayıflayabilirsiniz, bu da ayda yaklaşık 4 kg vermeniz ve hızlı bir şekilde zayıflamanız demek olur!

Yürüyüş sağlıklı bir şekilde zayıflamanın ve fit kalmanın en güzel yollarından biri. Düzenli ve tempolu yürüyüş ile, sadece günde 1 saat yürüyerek ayda 3 - 4 kg verebilirsiniz. Beslenmenize de dikkat edip, yediğiniz miktarı da azaltırsanız verdiğiniz kilo miktarı artar. En önemlisi nasılsa spor yapıyorum, yürüyorum deyip harcadığınız kalorileri daha fazla yiyerek almamanız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu girin.