14.12.15

Evde Spor: 1000 Kalori Harcatan Kardiyo Egzersiz Programı Videosu


1 saat 20 Dakikada 1000 Kalori Yakmak İster misiniz? 


Bugün sizlere FitnessBlender'ın 1000 Kalori harcatan ileri seviye kardiyo egzersizleri videosunu paylaşacağım. Toplamda video ısınma ve gevşeme dahil 1 saat 20 dakika sürüyor. Yine de 1000 kalori harcatacağını düşünürsek çok uzun bir süre değil, ama tabii içerisinde temposu yüksek ve ileri seviye egzersizler olduğu için tavsiyem eğer bu tarz sporları düzenli yapmıyorsanız bu videoyu önce parça parça yaparak hafif tempoda başlamanız ve zaman geçtikçe temponuzu artırarak devam etmeniz. 

1000 kalori harcayabilmek için egzersiz programına değişik stilde egzersizler eklenmiş. Fitnessblender'ın evli bir çift olan eğitmenleri bu videolarında bir yandan olabildiğince fazla kalori harcatacak egzersizleri toplarken bir yandan da çabuk yorulmayı engellemek için bu egzersizleri sıkılaşma egzersizleri ile sıralarken çok dikkatli davranmış. 

Program ilk bölümde ısınma egzersizleri ile başlıyor ve vücudunuzu hareketli olan HIIT kısmına hazırlıyor. HIIT kısmında yapılan yüksek tempo egzersizler aslında vücudunuzun spor bittikten sonra bile 24-48 saat boyunca daha fazla kalori yakmanızı sağlıyor. İkinci kısımda karın, bel, yan taraflar, sırt gibi bölgeleri güçlendiren sıkılaştırma ve güçlenme egzersizlerine yer veriliyor. Sonraki kısımda ise tüm vücudu çalıştırmayı ve güçlenmeyi hedefleyen daha dinamik ve eğlenceli egzersizler bulunuyor. En sonunda program gevşeme ve gerdirme hareketleri ile son buluyor ve bu kısımda kasları ve vücudu rahatlatıyor.
Bu egzersiz programı başlangıç seviye egzersiz programı değildir ama kendinizi bilerek fazla zorlamadan kısım kısım yaparak başlayabilirsiniz. Önemli olan ilk kısımdaki ısınma hareketlerini ve son kısımdaki gerdirme hareketlerini mutlaka yapmanız ve atlamamanız!
Enerji dolu bu programı umarım beğenirsiniz! Bol kalori harcamalı, iyi sporlar!  ;)


1000 Kalori Harcatan Egzersiz Programı 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu girin.