27.10.12

Evde Spor Yapmak İçin İphone Uygulaması: NTC

yükleniyor...

Bugün size benim evde spor yapmamda en etkili olan şeylerden biri olan, bir iphone uygulamasından bahsedeceğim. En güzel yanı da bu uygulamanın ücretsiz bir uygulama olması:) İphone' u olanlar hemen App Store' dan indirebilir: NTC (Nike Training Club). Soldaki ikonundan tanıyabilirsiniz uygulamayı.

Evde spor yapmak istiyorsanız ama videolardan izlemek ya da resimlerden bakmak size yeterli gelmiyorsa, aynı zamanda sizi gaza getirsin, siz sporunuzu yaparken o dakika tutsun ve konuşsun istiyorsanız tam size göre bir uygulama. Ben çok sık kullanıyorum bu uygulamayı ve şiddetle tavsiye ediyorum herkese. En azından denemelisiniz bence. Bugün genel olarak bahsedeceğim bu fitness uygulamasından, daha sonra içindeki çalışmalardan da örnek vereceğim.

Bu uygulamanın güzel bir tanıtımını yapmış Nike. Önce bu videoyu paylaşayım sizlerle. İlginizi çekerse daha detaylı tanıtımını da okursunuz;)





Evde Spor Yapanlar için NTC' nin Avantajlarından bahsedelim:

Her an yanınızda
Her yerde spor yapabilme imkanı
Vakit kaybı yok
Motive ediyor
Amaca yönelik spor
85+ antrenman
Yazılı anlatım
Sesli anlatım
Video ile anlatım
Beslenme tavsiyeleri
Ünlü sporculardan fitness antrenmanları
BedavaJ

NTC ile Nasıl Spor Yapacağız? Nasıl kullanacağız?

Önce yukarıda ortadaki resimde gördüğünüz gibi amacımızı seçiyoruz. (Choose Goal) Zayıflamaksa amacımız: "Get Lean", sıkılaşmaksa: "Get Toned", Kas yapmak ve güçlenmekse "Get Strong" seçeneğini seçiyoruz. Eğer bölgesel çalışacaksak, yani sadece kol, sadece bacak, ya da göbek, karın kası çalışmak gibi spesifik bir amacımız varsa da "Get Focused" seçeneğini seçiyoruz. Amacımızı seçince, soldaki resim çıkıyor karşımıza ve seviyemizi seçiyoruz. Beginner (başlangıç), Intermediate (orta), Advanced (gelişmiş). İlk başta beginnerla başlayın bence. Beginner bile gerçekten zorluyor. Spordan bir gün sonra bacaklarınızın ağrıdığını hissedeceksiniz;) Daha sonra yavaş yavaş artırırsınız seviyenizi. Seviyemizi de seçtik ve karşımıza en sağdaki resimdeki gibi 7-8 çeşit program çıkacak. Yani yapabileceğimiz çeşit çeşit bir sürü egzersiz programı var bu uygulamada. En üsttekiler genelde daha kolay, aşağı doğru zorlaşıyor egzersizler. Veee spora başlıyoruz! Genelde egzersizler 30-45 dakika arasında. "Do Workout" diyerek egzersizi başlatıyoruz. Bize dakika tutuyor uygulama. Aşağıdaki resimdeki egzersiz mesela 30 dakikalık bir spor programı. Ekranda ilk egzersizin adı ve resmi var. "1:00": egzersizin süresi. Egzersizi görmek için video ikonuna tıklıyoruz ve kısa bir videosu çıkıyor hareketin. Anladıktan sonra geri dönüyoruz ve bize dakika tutmaya devam ediyor program.  
         Program bittiğinde de soldaki resimdeki gibi ne kadar spor yaptığımızı, hangi programı yaptığımızı gösteriyor. Egzersizlerimizin günlüğünü de tutuyor. Bu arada bütün bunlara ek olarak size belli miktarlarda spor yaptıkça da ödül olarak beslenme önerileri ve ünlü sporcuların egzersiz videolarını indirme imkanı veriyor. Hatta yoga videosu bile verdiği oluyor.
Evdeki kişisel antrenörünüz olmaya iddialı olan bu uygulamayı hemen indirin telefonunuza ve deneyin derim;) Bol sporlu ve sağlıklı günlerle fit kalın kızlar;)
         


yükleniyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu girin.