22.10.12

Kilo Vermeyi ve Yağ Yakmayı Hızlandıran 15 Tane Yiyecek ve İçecek

yükleniyor...

Kilo vermek için neler yemememiz gerektiğini devamlı araştırıyoruz ve iyi kötü de biliyoruz aslında. Peki, ne yersek daha hızlı kilo veririz, neler yağ yakmamızı kolaylaştırır biliyor muyuz? Özellikle de göbek ve bel bölgesindeki yağları yakamızı nasıl hızlandırabiliriz?

Merak edenleriniz için işte kilo vermeyi hızlandıran  15 besin:

 

Süt:

Annelerimiz bizi süt içmemiz için hep tembihlemiş ve "Bol bol süt iç ki boyun uzasın, kemiklerin güçlensin." demiştir. Yalnız bir şeyin çok da farkında olmayabilirler ki o da kalsiyumun açlığı kontrol altına aldığı. Evet, doğru duydunuz kalsiyum açlığımızı bastırarak daha az yememizi sağlıyor. Sütün ve süt ürünlerinin bi rfaydasını daha öğrendik. Diyetteyken süt tüketmemizde fayda var diyor uzmanlar.




 


Elma:

Yemekten önce bir elma yiyen insanlar almayanlara göre daha az kalori alarak kalkıyormuş sofradan. Üstelik içindeki yüksek antioksidan miktarıyla da bel çevresindeki yağların da azalmasına neden oluyormuş.





 


Biftek:

Evet, doğru duydunuz! Biftek yemek de zayıflatıyor. Fakat organik ve az yağlı etlerden tüketmeniz tavsiye ediliyor. Yanında sebze ve ya salatanın üzerine dilimlenmiş şekilde yememiz en sağlıklısı. 






Yumurta:

Yumurta hem protein içeriği hem de tok tuttuğu için tavsiye edilen besinlerden biri. Kilo vermemize de bu sayede yardımcı oluyor. Alerjimiz yoksa eğer her gün bir yumurta tüketmemiz gerekiyor.










Yulaf:

Yulafın her türlüsü çok yararlı bize. Hem sağlığımız için hem de hızlı kilo verebilmek için. Bir yandan tok tutarken bir yandan da bağırsaklarımızın çalışmasını sağlıyor. Yulaf kepeği olarak da tüketebilirsiniz. Ben artık yoğurt, süt ve bütün çorbaların içine bir kaç yemek kaşığı yulaf kepeği koyuyorum. Özellikle çorbada tadı anlaşılmıyor bile ve çok faydalı. Size de tavsiye ederim.




Mercimek:

Mercimek bel bölgesindeki yağları yakmamıza yardımcı oluyor. Ani insülin artışlarına engel olarak bel bölgesinde yağların depolanmasına engel oluyor.Özellikle de kırmızı mercimeği tavsiye ediyor uzmanlar. Üstelik de sadece çorba olarak değil haşlayıp salatalara ve makarnalara da ekleyebiliriz. 



 

Somon:

Balık kalbinize faydalı olduğu kadar zayıflamanıza da yardımcı oluyor. Yüksek Omega-3 içeriği ile somon özellikle insülin dengesini de sağlayarak kilo vermemizi sağlıyor. Üstelik somon evde pişirmesi en kolay balık bence. Sadece hızlıca yıkayıp tuzlayarak fırına vermeniz yeterli. Yağlı bir balık olduğundan yağlamanıza da gerek yok. 20-25 dakikada hazır. Yanına da bol yeşillikli bir salata ile daha da keyifli olur değil mi?


 

Yaban Mersini:

Meyvelerin içinde en çok antioksidan içereni diye söyleniyor yaban mersini. Doğal olarak da çok ama çok faydalı. Üstelik çok fazla da lif içeriyor ve böylece sindirim ve boşaltım sistemlerine de faydalı. Mısır gevreği ve yulaf ezmesinde meyve olarak kullanabilirsiniz. Üzerinde de süt ekleyip yediğiniz zaman harika bir öğün olabilir.



 

Badem Ezmesi:

Evet, badem ezmesi de çok faydalıymış. Hem çok lezzetli hem faydalı nadir şeylerden biri sanırım. Ama tabi bol miktarda beyaz ekmekle yemeyeceğiz :) Kepekli bir bisküvi ile güzel bir ara öğün olabilir. Ya da 





 


Nar:

Hem lezzetli, hem az kalorili hem de bol antioksidan ve lif içeren bir meyve! Ve, sonuç olarak da zayıflamamıza yardımcı oluyor. Ben çok severim, siz de sevenlerdenseniz sanırım daha fazla tüketebilirsiniz;)






 

Yoğurt:

Hem karbonhidrat, hem protein hem de yağ içeren harika bir diyet besini yoğurt ve diyetisyenler de çok öneriyorlar. İnsülini de dengeleyerek zayıflamamızı hızlandırıyor. Kalsiyum da içeriyor ve tok tutuyor.





 

Sardunya:

Sardunya da hem omega-3s olarak hem protein olarak çok zengin olan balıklardan biri. Kas oranımızı artırmamıza da yarayan bir balık kendisi. Kalsiyum olarak da zengin olduğu için hamile bayanlara da tavsiye ediliyor.





 

Parmesan:

Yağlı olmasına rağmen her gün ufak bir porsiyon peynir tüketen kadınların tüketmeyenlere oranla daha az kilo aldığı saptanmış araştırmalarda. Kahvaltıda sevmeyenler salatanın üzerinde rendelenmiş olarak daha lezzetli bir şekilde tüketebilirler.





 

 

Avokado:

İçindeki yüksek yağ oranına rağmen avokado tavsiye edilen diyet besinlerinden biri. Çünkü, tokluk hissini artırıyormuş. Yine de çok kalorili olduğu için ölçüyü kaçırmamak gerek;)





 


Zeytin yağı:

Salata ve yemeklerinizde sızma zeytin yağı kullanarak hem antioksidan içeriğini zenginleştirin, hem de daha sağlıklı bir şekilde zayıflayın.












yükleniyor...

2 yorum:

  1. Bunların bir çoğu benim hayatımda sürekli olarak var. Özellikle salata ve yemeklerimde sürekli zeytinyağı kullanırım ama az miktarda. Hergün 1 bardak süt yada kefir içerim. Kahvaltıda yumurta ve pernirim her zaman olur. Öğle ve akşam yemeklerimde de yoğurt tüketirip, mercimek çorbası en sık yaptığım ve severek içtiğim bir çorbadır. Yulaflı yiyecekleride çok fazla tüketirim. Her gün bir dilim tam tahıllı ekmek yerim. Kilom ideal kilomun oldukca altında, her zaman sağlığıma ve yediklerime dikkat ederim.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bunları uygulayabiliyorsanız, tebrik ederim! Günümüzde dikkat etmek ve sağlıklı beslenebilmek çok zor hale geldi ve çoğu insan dikkat edemiyor maalesef. Ama, kilom ideal kilomun oldukça altında demişsiniz. Kilo almak istiyorsanız belki başka bazı şeylere daha dikkat edebilirsiniz tabii. Ama sağlıklıysanız ve memnunsanız sağlıklı beslenmenizin devamını dileyelim, çoğu insanın isteyip de başaramadığını yapıyorsunuz ;)

    YanıtlaSil

Yorumunuzu girin.