23.10.12

Koşu Yaparken Dikkat Etmemiz Gerekenler

yükleniyor...

Egzersiz olarak koşmayı tercih edenler için ipuçları:


Koşmak sağlıklı ve fit olmak isteyen bir çok kişinin tercih ettiği bir spor. Zayıflamak için de en etkili kardiyo egzersizlerinden biri. Kısa sürede çok kalori yakarak yağlardan kurtulurken bir yandan da kas miktarımızı artırdığımız için metabolizmamız hızlanıyor. Bugün, koşmaya yeni başlayanlar için dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir, biraz bunlardan bahsedeceğiz.

"Koşmakta ne var canım? Başlarız, koşarız,olur" demeyin, hem daha çok verim alabilmek için hem de kendimize bir zarar vermemek için dikkat edilmesi gereken bazı ipuçları var.








  • Koşmaya başlamadan önce gerdirme hareketleri yapmamız gerekiyor. Yoksa sonunda yoğun ağrılardan şikayetçi olabiliriz, hatta kas yırtılması ile bile sonuçlanabilir masum koşumuz.  
  • İlk bir kaç gün hafif koşuyla başlamamız gerekiyor. Yoksa, incinmeler yaşayabiliriz. Ayrıca ilk günlerde çok fazla yorulup demotive olabiliriz. Hatta koşmaya alışkın olmayanlarında başlangıçta hızlı yürüyüşle başlayıp sonra koşmaları tavsiye ediliyor.
  • Koşmaya yeni başlayanlar, hemen yarım saat hatta bir saat koşarak başlamayın. İlk başta 15 dakika gibi sürelerle başlayıp yavaş yavaş artırın. Zamanla artırmak sizi daha çok heveslendirecektir. 
  • Koşarkenki postürünüze dikkat edin. Kambur, arkaya ve ya öne eğik durumda koşmayın. Karnınızın sıkı olduğunu hissedin. Enerjik bir şekilde koşmaya çalışın.
  • Ayakkabılarınızı koşu ayakkabıları arasından seçin. Koşunuzun etkisini artırıp, aynı zamanda daha rahat koşmanızı sağlayacaktır.
  • Telefonunuzda gps sistemi ile koştuğunuz mesafe ve yolu kaydedecek bir uygulamanız varsa, iphonelardaki gibi, mutlaka kullanın. Daha fazla gaza gelip, daha çok koşmanızı sağlayacak;)
  • Kendinize bir koşu arkadaşı bulabilirseniz motivasyonunuz artacaktır. Bir program yapın birlikte ve uygulamaya söz verin. 
  • Koşudan hemen sonra inanılmaz bir değişim beklemeyin vücudunuzdan. Hayal kırıklığına uğramamak için. Ama bir kaç haftadan sonra farkı göreceksiniz. Hem kilo verip sıkılaşacağınız hem de daha enerjik hissedeceğiniz kesin. Tabii ki düzenli koşarak;)


yükleniyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu girin.