26.11.15

Hızlı Kilo Vermek İçin: Sağlıklı Zayıflamanın Yolları!



Kilo vermek için uğraşıyorsunuz ve nasıl hızlı zayıflayabilir mi diyorsunuz?

Sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenler için hızlı kilo vermenin yollarını paylaşacağım bugün. Bu arada umarım hızlı şok diyetlerle kilo vermek isteyenlerden değilsinizdir, aksi halde kısa sürede kilo verseniz bile verdiğiniz kiloları fazlasıyla alabilirsiniz hem de sağlığınızı kaybedebilirsiniz. Bu sebeple öncelikle şok diyetlerden uzak durarak başlamalısınız yolculuğunuza. Haftada 1 - 1,5 kiloyu ve kilonuza göre daha fazlasını evde sağlıklı bir diyetle ve egzersiz yaparak verebilirsiniz. 


Nasıl Hızlı Kilo Verilir?

Eğer günde aldığınız kalori miktarına göre fazladan 500 kalori harcayabilirseniz haftada yaklaşık yarım kilo verebilirsiniz. Daha hızlı kilo vermek istiyorum diyorsanız ona göre yediklerinizi azaltıp hareketlerinizi (egzersiz miktarınızı) artırmalısınız.


Örneğin günde 1200 kalori alıyor ve her gün 1 saat egzersiz yapıyorsanız 1,5 - 2 kilo civarında vereceksinizdir. Dikkat etmeniz gereken sağlığınızı tehlikeye atmamak için 1200 kalorinin altında diyetler yapmamanız! Egzersizi de zamanla yavaş yavaş artırarak yapmanız daha sağlıklı olur. Tavsiye edilen haftada 3-4 gün yarım saat ile 1 saat arasında egzersiz yapmak. Diyetinizde kaç kalori alacağınızı da bazal metabolizmanızı hesaplayıp ona göre ayarlamanız daha iyi olacaktır.

Tuzu ve nişastayı sınırlandırmak da ilk başlarda hızlı kilo vermenizi sağlayacaktır, ama daha çok yağdan çok vücudunuzdaki fazla suyu atmış olursunuz.

Hızlı Kilo Vermek İçin Diyet Listesi



Uzmanlar nişasta, şeker ve hayvansal yağların ve süt ürünlerinin azaltıldığı diyetlerin daha hızlı kilo verdirdiğini söylüyor.  Daha çok meyveler, sebzeler, yumurta, soya ürünleri, derisiz tavuk eti, balık, yağsız süt ürünleri ve yağsız etlerin hızlı kilo vermek için tüketilmesi gereken besinler arasnda yer alıyor.





 

  • Tok tutan sebzeler yemelisiniz
  • Bol su içmelisiniz
  • Abur cuburları evden uzaklaştırmalısınız
  • Sıkılınca yemek yiyen bir şeyler atıştıranlardansanız kendinizi oyalayacak eğlenceli şeyler bulmalısınız
  • Ayakta atıştırmamalı, sadece tabakta masada oturarak yemelisiniz
  • Öğünatlamamalısınız 
  
Eğer bunlara dikkat ettiğiniz halde zayıflayamıyor kilo veremiyorsanız, kaç kalori harcadığınıza emin olmak için bir günlük tutarak tüm yediklerinizi not alın. Sonrasında da günlük kalorinizi ölçün. Ayrıca, böylece yememeniz gereken ama yediğiniz şeylerin de miktarını daha net görürsünüz. Hızlı kilo vermek için bu yöntem de çok işe yaramaktadır.





Hızlı Kilo Vermek İçin Egzersiz Programı

 

Sadece diyet yaparak da kilo verilebilir, ancak hem daha sağlıklı hem de daha hızlı kilo vermek istiyorsanız egzersiz yapmayı da hayatınızın bir parçası haline getirmelisiniz. Ayrıca, ideal kilonuza ulaştığınızda da kilonuzu korumak ve formda kalmak, en önemlisi sağlıklı olmak için sporu rutin haline getirmelisiniz. 

Kardiyo ve güçlenme/sıkılaşma egzersizlerini birlikte egzersiz programınızda bulundurmalısınız. Kardiyo egzersizleri ile daha fazla kalori harcayacağınız için, hızlı kilo vermek için kardiyo egzersizleri idealdir tabii ki, ancak egzersiz programınızın bir kısmında da mutlaka güçlenme egzersizlerine yer vermelisiniz. Hızlı kilo vermek istiyorsanız yaptığınız egzersizlerde ısınmadan sonraki kısımda terlemeye başlamalısınız ve egzersizin sonunda da hala terliyorsanız muhtemelen güzel bir kardiyo programı yapıyorsunuzdur. Terlemek iyi kalori harcadığınızın bir göstergesi.


Eğer bir rahatsızlığınız varsa ve ya yoğun bir spor programına başlayacaksanız, öncesinde mutlaka doktorunuzda danışınız.

Kısa sürede hızlı kalori harcatan egzersizler için "Kardiyo Egzersizleri" sayfama göz atabilirsiniz:


http://www.fitkizlar.com/search/label/kardiyo




Şok Diyetler

   
Bir haftada 5 kilo verin! 15 günde 10 kilo verin!..." tarzı diyetler çok çekici geliyor mutlaka ve kilolu olan herkes kilolarından çok kısa sürede kurtulmak istiyor. Ancak bu diyetler hem sağlık için zararlı olabiliyorken hem de uzun süre devam edilmesi imkansız diyetler olmasıyla, sonrasında daha fazla kilo alınmasına sebep oluyor.

Sağlıklı bir diyet listesi ile haftada 3 -4 günlük bir kardiyo ve güçlenme egzersiz programı ile sağlıklı bir şekilde ve hızlı kilo verebilirsiniz. Hızlı kilo vermek bir haftada 5 kilo vermek değildir, ki bir kaç hafta sonra fazlasıyla o kiloları aldığınızda bir anlamı olmadığını görürsünüz. Haftada 1-2 kilo vermenin hatta düzenli olarak yarım kiloyu rahat bir şekilde vermenin hesabını ay üzerinden yaparsanız, bir kaç ayda sağlıklı bir şekilde zayıflamanın daha hızlı olacağını göreceksiniz.

İdeal kilonuza en kısa sürede sağlıkla kavuşmanız dileğiyle;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu girin.