10.2.16

Zayıflamayı Hızlandıran 20 Yiyecek ve Sağlığa Faydaları!

Diyet Listeme Neler Eklersem Hızlı ve Sağlıklı Zayıflayabilirim Diyenler İçin!





Elma:  Hem lezzetli olup hem de yağ yakımınızı artıran, doyurucu ve az kalori meyvelerden biri. Diyet listenizde ara öğünlerinizde mutlaka bulundurun!

Biftek: Sağlıklı ve lezzetli bir protein kaynağı olduğu gibi zayıflatan yiyeceklerin de başında geliyor.

Yumurta: Doyurucu ve sağlıklı bir kahvaltının olmazsa olmazlarından yumurtayı haftada en az 3 kez tüketmeniz tavsiye ediliyor. Kalp dostu olan yumurta, zayıflamayı da hızlandıran besinlerden biridir.

Yulaf: Bol miktarda lif, protein ve mineral içerir. Kan şekerini dengeler, kalp sağlığı için faydalıdır ve sindirim sistemine iyi gelir. Kuru meyve ve sütle ve ya yoğurtla kahvaltıda ve ya ara öğünlerde tüketebilirsiniz. 

yükleniyor...

Mercimek: Bel incelticidir. Besin değeri yüksektir ve bol enerji verir. Kansızlığa iyi gelir. Kalorisi yüksek olduğu için yine de tüketilen porsiyona dikkat edilmelidir.  

Somon: Omega 3 deposudur, protein ve B12 açısından zengindir. Tansiyonu ve şekeri düşürmede etkilidir. İyi kolesterolü artırır. Diyetlerde bol salata ile tüketilmesi idealdir.

Esmer makarna: Düşük kalorili ve bol liflidir. Mineral yönünden zengindir ve buğday kepeği içerdiğinden protein değeri artmış makarnadır. Diyet yaparken canınız makarna istediğinde tüketebilirsiniz, tabii yağsız ve sağlıklı soslarla!

Yaban Mersini: Liflerden zengindir. Kan şekerini düzenler ve idrar yollarını temizler. Sindirim sistemini düzenler. Doğal anti-depresandır. Ara öğünlerde az miktar tüketerek şeker ihtiyacınızı da giderebilirsiniz.

Badem Ezmesi: Kan şekerini düşürücüdür. Hazımsızlığa iyi gelir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Az miktarda badem ezmesini bir dilim tam buğday ekmeğine sürerek muz dilimleri ile güzel bir ara öğün yapabilirsiniz kendinize.

Nar: Kalorisi düşüktür. C vitamini, K vitamini ve folik asit deposudur. Yağ yakıcı ve obeziteyi önleyen yağ asitleri içerir. Kan şekerini ve kolesterolü kontrol altında tutmaya yardım eder. Çok güçlü antioksidanlar içerir. Diyetinizde hem enerji almanızı sağlar hem de tatlı ihtiyacınızı karşılar.


yükleniyor...

Biber: Ekstra kalori yaktırır. Metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımını arttırır. Stresi azaltır.

Yoğurt: Mükemmel bir besin kaynağıdır. Kalsiyum deposudur ve diyet dostudur. Tok tutar ve sindirim sisteminin çalışmasını iyileştirir. Diyetlerinizde mutlaka ara öğünlerinizde ve ya yemeklerinizin yanında tüketiniz.

Kinoa: Yıldız besleyicidir. Yüksel lif ve protein içeriğine sahiptir. Şekeri dengeler ve diyetlerde kullanılır. Ancak, kalorisi yüksektir ve porsiyonlara dikkat edilmelidir.

Sardalya: Kasları artırır. Omega 3, kalsiyum ve D vitamini açısından zengindir. Kalorisi düşüktür ve kilo kontrolünde çok faydalıdır.

Tarhun: Tuzları yerine koyar. Sindirimi düzenler. İştah açabileceği için yine de diyette belli ölçülerde tüketilmelidir.

yükleniyor...

Mozarella: Az yağlı bir peynir çeşidi olarak protein, B vitamini ve fosfor açısından zengindir. Kan şekerini düşürüp dengeler. Tam buğday ekmeğine domates ve yeşilliklerle güzel bir sandviç hazırlayabilirsiniz kendinize.

Avokado: Zayıflama yiyeceğidir. Bağışıklığı güçlendirir. Vitamin ve mineral deposudur. Kabızlığa karşı etkilidir. Bol limonla lezzetli bir meze ve ya salata olarak tüketebilirsiniz.

Zeytin yağı: İştah kapatıcıdır. Bağırsakları çalıştırmada etkilidir ve hazmı kolaylaştırır.


Diyet listenize bunları ekleyerek kilo vermenizi hızlandırabilir, daha hızlı ve sağlıklı zayıflarken aynı zamanda vitamin, mineral ve protein açısından zengin beslenerek daha sağlıklı olabilirsiniz. İdeal kilonuza en kısa zamanda ve sağlıklı olarak ulaşmanız dileğiyle! ;)


yükleniyor...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu girin.