19.11.12

Zumba Yaparken Nasıl Daha Fazla Kalori Harcayabiliriz?



Zumba sevenler, dans ederek zayıflamayı seçenler buraya! Bugün zumba yaparken nasıl daha çok kalori harcayabiliriz onu öğreneceğiz!


Latin danslarından ilham alan, hızlı ve yavaş ritmli dans hareketlerinin karışımından oluşan zumba sporu hem kalori harcamamızı hem de sıkılaşmamızı sağlıyor. Daha önce bir kaç zumba dans videosu paylaşmıştım ve çok beğenildiği için başka da paylaşacağım ilerideki günlerde. Görmeyenleriniz aşağıdaki yazılarımı inceleyebilir:



50 dakikalık dolu dolu ve çok eğlenceli bir zumba videosu ile çok kalori yakmak isterseniz:


http://fitkizlar.blogspot.com/2012/10/zumba-eglenirken-zayflamak-isteyenler.html

Çok vaktim yok, 10 dakikalık kısa ama eğlenceli bir zumba videosu isterim derseniz:



Şimdi de zumba yaparken nelere dikkat edersek daha çok kalori harcarız ve daha verimli bir şekilde spor yapmış oluruz onlara bakalım. Bu konuda ünlü zumba eğitmeni Staci Boyer' in önerilerini inceleyelim:

Zumba Yaparken Daha Çok Kalori Harcamanın Yöntemleri: 


1. Gevşeme ve Rahatlama

Zumba her şeyden önce eğlence demek ve bu eğlenceye katılmak gerginseniz ilk başta biraz zor gelebilir. Ancak, çok kalori harcamak istiyorsanız kendinizi gevşetmeniz, bedeninizi müziğe ve dansa bırakmalısınız. Siz kendinizi rahat bırakırsanız kaloriler de sizi bırakacaktır;)

2. Maksimum Kol Hareketleri

Staci Boyer, el ve kol hareketlerimizi olabildiğince büyük yapmamızı yani abartarak yapmamızı söylüyor. Böylece hem daha fazla kalori harcayacaksınız hem de kollarınız daha çok çalıştığı için daha çok sıkılaşacak ve kas yapacaksınız. Biraz enerjinizi arttırın ve kollarınızı rahat bırakın, özgürce hareket etsinler:)

3. Maksimum Eğilme ve Zıplama

Zumba tam anlamıyla yapıldığında gerçekten çok kalori harcatan ve inanılmaz zayıflatan bir spor. Ama, tabii ki hakkını vererek yaparsanız ancak o zaman inanılmaz kaloriler harcayabilirsiniz. Bunun için de yapmamız gerekenlerden biri de eğilme hareketlerinde daha çok eğilmek, zıplamalarda ve yukarı uzanmalarda da yapabildiğimizin en fazlasını yapmak. Böylece hem bacaklarımızı ve kalçamızı sıkılaştırmış ve kas yapmış oluruz, hem de daha fazla kalori harcarız.

4. Kalçayı Çalıştırma

"Her zaman çok fazla kalça sallama vardır zumbada." diyor Staci Boyer. Sadece sallayacağız kalçamızı, bir Türk kızlarının gayet alışık olduğu bir hareket aslında:) Kendinizi rahat bırakın ve kalça hareketini büyütmek için topuklarınızı kullanın;)

5. Sevdiğimiz Hareketlere Vurgu

Bir sürü değişik zumba çalışmaları videoları var ve aynı çalışmayı devamlı yapmadığınız sürece de içlerindeki bütün hareketleri bilmeniz mümkün değil. İlk başlarda zorlanabilirsiniz ya da bazı hareketler size yakın gelmeyebilir. Dert etmeyin, ama bildiğiniz hareketleri her seferinde daha da iyi yapmaya çalışın. Sevdiğiniz hareketleri vurgulayın ve daha çok enerji verin onları yaparken.



Staci Boyer' in tavsiyelerini özetlemek gerekirse kendinizi dansın ritmine bırakırken kollarınız, bacaklarınız ve kalçanız özgürce hareket etsin. Dans edin ama kalorileri daha fazla yakmak ve daha fazla eğlenmek için abartın biraz sadece. Kolay değil mi ;)

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. İlgilendiğiniz için ben teşekkür ederim:)

      Sil
  2. vermıs oldugunuz bılgı ve harcamış oldugunuz emek ıcın gercekten tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim ben teşekkür ederim:)

      Sil

Yorumunuzu girin.